Foto: F64

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Novosibirskas "Sibirj" ceturtdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehovas "Vitjazj" vienību.

Kulda aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem. Tāpat pagarinājuma ceturtajā minūtē Latvijas aizsargs saņēma divu minūšu noraidījumu.

"Sibirj" komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Stepans Sannikovs un Ņikita Zaicevs, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Jori Lehtera. Tikmēr "Vitjazj" vienībā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Braiens Feihijs un Aleksandrs Koroļuks.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas izbraukumā ar 3:4 (1:2, 0:1, 2:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Pēc tam, kad savā sezonas pirmajā spēlē Masaļskis ielaida septiņas ripas, latvietis izlaida ceturto maču pēc kārtas, bet "Jugra" komandas vārtus sargāja Mihails Birjukovs, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem.

Trešās trešdaļas sākumā "Jugra" hokejisti nonāca zaudētājos ar 1:4, taču pēc tam guva divus vārtus nepilnu trīs minūšu laikā un pietuvojās līdz 3:4. Tomēr panākt vismaz neizšķirtu viesiem neizdevās.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Jozefs Straka, Sergejs Gusevs, Nikolajs Proņins un Deniss Sokolovs. "Jugra" komandā tikmēr ar diviem precīziem metieniem izcēlās Dmitrijs Altarjovs, bet vēl vienus vārtus guva Aleksejs Pepeļajevs.

Citviet zaudējumu cieta arī latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas savā laukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) atzina Kazahstānas kluba Astanas "Baris" pārākumu.

Sprukts laukumā pavadīja 18 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā veica piecus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarēja vien piecos no 14 iemetieniem, kuros piedalījās.

Pie pārliecinošas uzvaras tikmēr izdevās tikt cita latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētājam klubam Kazaņas "Ak Bars", kas savu skatītāju priekšā ar 6:2 (1:1, 1:1, 4:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Dārziņš, kurš iepriekšējā spēlē guva rokas traumu, šajā mačā nepiedalījās. Kā atzinis "Ak Bars" vienības preses sekretārs Marats Farhejevs, latvietim ir rokas sasitums un viņa līdzdalība tuvākajos mačos ir ar jautājuma zīmi, bet viss būs atkarīgs no spēlētāja pašsajūtas.

Citā spēlē ceturtdien pārliecinošu panākumu svinēja arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 7:2 (0:1, 4:1, 3:0) apspēlēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva septiņi dažādi hokejisti, bet slavenais krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš Maskavas "Dinamo" komandai pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku, atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!