Foto: DELFI

Latvijas aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas sestdien ar neveiksmēm sāka dalību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās.

Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) izbraukumā piekāpās pašreizējai čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Abi vārti tika gūti otrajā trešdaļā, kad trīs minūšu laikā izcēlās Sergejs Mozjakins un Tims Stepltons. Savukārt mājinieku vārtsargs Vasilijs Košečkins atvairīja visus 24 pretinieku raidījumus.

Kulda laukumā pavadīja 19 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Tikmēr Kazahstānas vienība Astanas "Baris", ko pārstāv Bārtulis, ar 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) izbraukumā piekāpās Omskas "Avangard" spēlētājiem. Pirmā vadībā izvirzījās "Baris" vienība, bet turpinājumā "Avangard" izcēlās ar četriem precīziem raidījumiem pēc kārtas un savus otros vārtus viesi guva vien noslēdzošajā minūtē.

Uzvarētājiem pa reizei izcēlās Deniss Kuļašs, vācietis Fēlikss Šucs čehs Vladimīrs Sobotka, Vadims Homickis un Aleksandrs Perežogins.

Bārtulis nospēlēja 19 minūtes un 51 sekundi, izceļoties ar diviem metieniem, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu raidījumu.

Tāpat ar panākumu izslēgšanas turnīru sāka Čeļabinskas "Traktor", izbraukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspējot Novosibirskas "Sibirj" vienību, kas regulārajā sezonā guva otro vietu Austrumu konferencē.

Pirmie gan vadībā izvirzījās "Sibirj" hokejisti, tomēr pēc tam "Traktor" guva četrus bezatbildes vārtus, ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējoties amerikāņu aizsargam Deronam Kvintam.

Visas sērijas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!