Foto: F64

Zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņās pirmdien piedzīvoja Latvijas aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas.

Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja "Salavat Julajev" hokejists Jevgēņijs Skačkovs, bet jau pēc nepilnām divām minūtēm Staņislavs Aļševskis panāca izlīdzinājumu, turklāt otrajā periodā pēc Maksima Truņova precīzā raidījuma "Ņeftehimik" jau izvirzījās vadībā.

Tiesa, jau otrajā minūtē pēc trešā perioda sākuma Deniss Hlistovs atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, kamēr pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" iemeta Jegors Milovzorovs.

Kulda šajā duelī laukumā pavadīja 20 minūtes un 22 sekundes, veicot trīs nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Latvijas hokejista rēķinā arī divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu, seši bloķēti metieni, kas bija labākais rādītājs starp abām vienībām, un viens spēka paņēmiens.

Tikmēr zaudējumu pagarinājumā piedzīvojusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Hantimansijskas "Jugra" hokejistiem.

Uzvaras ripu šajā duelī iemeta čehs Lukāšs Kašpars, kurš izcēlās pagarinājuma otrajā minūtē.

Bārtulis šoreiz laukumā pavadīja 24 minūtes un 45 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks šajā cīņā. Latvietis divas reizes nesekmīgi meta pa sāncenšu vārtiem un vienu reizi bloķēja pretinieku metienu.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 36 punktiem 22 mačos saglabājusi ceturto vietu, bet uzreiz aiz tās seko "Baris", kam ir par diviem punktiem mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!