Foto: F64

Čehijas izlases aizsargs Tomāšs Kundrāteks neilgi pēc līgumattiecību pārtraukšanas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" pievienojies rīdzinieku tiešajiem konkurentiem Bratislavas "Slovan" klubam no Slovākijas.

Par 25 gadus vecā aizsarga pievienošanos ziņo "Slovan" klubs, turklāt savā sociālās vietnes "Twitter" profilā to apstiprinājis arī pats Kundrāteks.

Kā zināms, tikai pirmdien Kundrāteks oficiāli pārtrauca līgumsaistības ar Rīgas "Dinamo", bet čehs jau pagājušajā nedēļā tika ievietots atteikumu draftā, tomēr neviena no KHL vienībām viņu neizvēlējās. Pagājušo nedēļas nogali aizsargs aizvadīja Čehijas izlases rīcībā, bet pirmdien viņš bija atgriezies Rīgā un līgums ar spēlētāju tika pārtraukts.

Kundrāteks šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadīja 40 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Čehs bija otrs rezultatīvākais aizsargs Rīgas "Dinamo" vienībā.

Kundrāteks no 2011. līdz 2013.gadam spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vašingtonas "Capitals" vienību. Čehs aizvadīja 30 spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās divas sezonas aizsargs pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Hēršijas "Bears" rindas. Pirms pievienošanās "Capitals" Kundrāteks cīnījās citā AHL vienībā Konektikutas "Whale". Kopā AHL čehs piedalījās 247 mačos, gūstot 36 vārtus un veicot 60 rezultatīvas piespēles.

"Slovan" komanda ar 42 spēlēs izcīnītiem 55 punktiem ieņem 11.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par septiņiem punktiem. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 40 mačos ir 12.pozīcijā šajā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!