Foto: F64

Četru zaudējumu sēriju piektdien izdevies pārtraukt Toljati "Lada" komandai, kuru trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, jo šī vienība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar pieredzējušo latviešu vārtsargu Edgaru Masaļski vārtos savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām vienībām Novosibirskas "Sibirj".

Masaļskis "Lada" komandas vārtos atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, šajā mačā atvairot 15 no 16 "Sibirj" raidījumiem.

Jau mača 31.sekundē "Lada" izvirzījās vadībā, kad rezultātu atklāja Aleksejs Mastrjukovs, taču otrās trešdaļas izskaņā Masaļski pārspēja "Sibirj" hokejists Maksims Šalunovs. Atlikušajā pamatlaikā neviena no komandām vārtus neguva, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā, kur panākumu guva "Lada", uzvaras vārtus gūstot Georgijam Belousovam.

Līdz ar to "Lada" ir pārtraukusi četru zaudējumu sēriju, taču cerību tikt izslēgšanas spēlēs tai vairs nav.

Kā zināms, Ābols būs "Lada" komandas galvenais treneris arī nākamajā sezonā.

Tikmēr pie uzvaras izdevies tikt latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) pārspēja Somijas komandu Helsinku "Jokerit", kuras sastāvā ir aizsargs Artūrs Kulda.

Maskavas vienībai šī ir jau sestā uzvara pēc kārtas.

Tiesa, abu hokejisti šajā mačā veselības likstu dēļ nepiedalījās. Kā zināms, Karsumam pleca traumas dēļ šī sezona ir noslēgusies priekšlaicīgi.

Citā mačā graujošu uzvaru izcīnījuši pašreizējie Gagarina kausa čempioni Sanktpēterburgas SKA, kas savu skatītāju priekšā ar 7:2 (1:0, 4:1, 2:1) sagrāva Hantimansijskas "Jugra" hokejistus.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iemeta Jevgēņijs Dadonovs.

Jau vēstīts, ka zaudējumu piektdien cietusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, jo šī vienība ar 2:4 (1:1, 1:0, 0:3) izbraukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem.

Šī mača gaitā "Torpedo" divreiz izvirzījās vadībā ar 1:0 un 2:1, taču pārsvaru nosargāt nespēja. Jau trešās trešdaļas 29.sekundē Aleksejs Kručiņins panāca 2:2, bet uzvaras vārtus mājiniekiem no Čeļabinskas guva Aleksandrs Ribakovs, tos gūstot mača 45.minūtē.

Pašā mača izskaņā Ņižņijnovgorodas vienība nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas "Traktor" ļāva gūt arī ceturtos vārtus, ko paveica tas pats Kručiņins.

Daugaviņš šajā mačā nospēlēja tikai 11 minūtes un 11 sekundes, veicot divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem.

Citā piektdienas spēlē zaudējumu cietusi KHL līdere Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai. Līdz ar to ir pārtrūkusi Maskavas kluba 12 uzvaru sērija. Iepriekšējo reizi šī vienība zaudējumu bija piedzīvojusi 4.janvārī.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 58 spēlēs ir CSKA, kas jau nodrošinājusi sev panākumu regulārajā turnīrā. Tikmēr "Jokerit" ar 104 punktiem 57 spēlēs ir otrā, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 102 punktiem ir ceturtie. "Torpedo" ar 98 punktiem ir septītā šajā konferencē, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 68 punktiem 56 mačos ir 12.pozīcijā un jau zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Tikmēr Austrumos vadībā ar 103 punktiem 57 spēlēs ir Omskas "Avangard", kamēr "Lada" ar 69 punktiem 58 spēlēs ir 12.pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!