Foto: vk.com/hc_lada

Pie uzvarām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs sestdien tika latviešiem bagātās Toljati "Lada" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas.

Aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā "Lada", ko stūrē Artis Ābols, viesos ar 3:2 (0:2, 2:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Maskavas "Spartak", kur treneru kolektīvā strādā Viktors Ignatjevs. "Lada" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Tikmēr uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu, savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Kazaņas "Ak Bars", tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

Maskavā notikušajā mačā mājinieki pirmā perioda 11 minūtēs panāca 2:0, taču "Lada" otrajā trešdaļā četrarpus minūšu laikā panāca izlīdzinājumu. Pamatlaikā neviena no komandām nespēja nokārtot uzvaru, tādējādi bija jāaizvada pagarinājums. Kad līdz pagarinājuma beigām bija palikušas 22 sekundes, precīzi meta "Lada" hokejists Dmitrijs Kostromitins, nodrošinot viesiem uzvaru ar 3:2.

Sotnieks šajā spēlē laukumā bija 25 minūtes un 17 sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Latviešu aizsargs sev atvēlētajās minūtēs izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Tikmēr Masaļskis šajā mačā bija rezervē, bet Iļja Ježovs "Lada" vārtos atvairīja 26 no 28 pretinieku mestajām ripām.

Savukārt Ņižņijnovgorodā notikušajā spēlē mājinieki mača rezultātu atklāja minūti pirms pirmā perioda beigām, bet otrā ripa tika raidīta jau tukšos "Ak Bars" komandas vārtos.

"Sauso" uzvaru "Torpedo" vārtos izcīnīja Iļja Proskurjakovs, kurš atvairīja visas 18 pretinieku mestās ripas.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras sestdien tika Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 6:3 (0:0, 2:2, 4:1) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Karsums šai spēlei nebija pieteikts.

Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kas sestdien izbraukumā ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

"Admiral" hokejisti piedzīvojuši jau četrus zaudējumus pēc kārtas, kas sācis apdraudēt tās pozīcijas Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" hokejisti KHL spēlē, kas šogad bija pēdējā savu skatītāju priekšā, sestdien ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) uzvarēja Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Vārtus rīdzinieku labā guva Roberts Lipsbergs, kuram šis bija pirmais precīzais metiens "Dinamo" kreklā, kā arī Miķelis Rēdlihs un kapteinis Gints Meija. Savukārt pretiniekiem precīzi bija Džonatans Čīču un Džefs Tafē.

Ar 98 punktiem 39 mačos visas līgas un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr otrā ar 91 punktu ir Maskavas CSKA, kas gan aizvadījusi 41 spēli. Tikmēr "Torpedo" iekrājusi 77 punktus un ir trešā, Maskavas "Dinamo" ar 66 punktiem ir piektā, bet Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 61 punktu ir sestajā pozīcijā.

Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 39 spēlēs ir pēdējā starp 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot jau par 26 punktiem.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējuma vadībā ar 87 punktiem 40 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg", "Admiral" komanda ar 55 punktiem ir septītajā pozīcijā, bet "Lada" ar 48 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!