Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra divus spēlētājus no Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas kluba Helsinku "Jokerit" nosaucis par gejiem, vēsta laikraksts "Sport Express".

Kā zināms, Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Torpedo" komanda, kuru trenē Skudra un viņam asistē Ģirts Ankipāns, kā arī vienībā spēlē latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1 ir vadībā pret "Jokerit".

Daugaviņš sestdien sērijas ceturtajā spēlē guva uzvaras vārtus mača pagarinājumā, sekmējot "Torpedo" uzvaru savā laukumā ar 3:2. Šajā mačā bija asa cīņa, abas komandas kopā nopelnīja 142 soda minūtes. "Torpedo" rindās trīs spēlētāji saņēma noraidījumu līdz spēles beigām un viens hokejists arī "Jokerit" sastāvā.

Sestdien pēc spēles mediju zonā izcēlās konflikts, kas redzams arī videoierakstā internetā. Skudra nosauca "Jokerit" spēlētājus somu Jesi Joensū un kanādieti Paskālu Peletjē par gejiem. Treneris sacīja, ka viņi ir brālis un māsa, kā arī izteica vairākus lamu vārdus. Savukārt Joensū latviešu speciālistam teica, ka "neviens negrib spēlēt pie tevis spēlēt. Tu esi slikts cilvēks."

Daugaviņš atzina, ka spēlētājus sevišķi neuztrauc galvenā trenera komentāri pēc spēles. "Mums spēle beidzās, guvām uzvaru, un tagad tā ir jāaizmirst. Jādomā jau par nākamo maču. Tas, ko viņi runā pēc spēles, mūs neuztrauc."

"Visiem gribu pateikt paldies par cīņu, ka bloķēja metienus un izdarīja visu, lai izcīnītu uzvaru. Mājas sienas un līdzjutēju atbalsts palīdzēja atspēlēties no 0:2. Noticējām paši sev, izdevās spēle skaitliskajā vairākumā un guvām svarīgu uzvaru," sacīja Daugaviņš.

Jau ziņots, ka Skudra šajā mačā atgriezās uz "Torpedo" komandtiltiņa, jo iepriekšējo dueli viņš izlaida diskvalifikācijas dēļ par tiesnešu, tostarp arī latvieša Eduarda Odiņa, apvainošanu un nesportisku uzvedību.

Nākamā spēle, kas var kļūt par pēdējo sērijā, pirmdien risināsies Helsinkos. Regulārajā sezonā "Jokerit" komanda kā savas divīzijas uzvarētāja ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet "Torpedo" palika septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!