Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) izbraukumā pieveica spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Dueļa rezultāts tika atklāts vien 30.minūtē, kad Maskavas klubu vadībā izvirzīja Maksims Pestuško, bet 46.minūtē rezultātu līdzsvaroja Andrejs Kuteikins. Tiesa, galavārds šoreiz piederēja viesiem, kuru labā uzvaras vārtus 28 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Maksims Karpovs.

Daugaviņš, turpinot ārstēt savainojumu, šajā mačā nepiedalījās, bet Karsums nospēlēja 18 minūtes un 12 sekundes, pa to laiku veicot divus nesekmīgus metienus pa SKA vārtiem. Tāpat viņš zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un veica četrus spēka paņēmienus.

Daugaviņš savainojuma dēļ izlaida trešo savas komandas spēli pēc kārtas.

Pēdējo četru maču laikā SKA hokejistiem izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Citā mačā pie kārtējā panākuma tikusi līgas līdervienība Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 5:3 (1:0, 2:3, 2:0) pieveica "Soči" komandu.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās Aleksandrs Radulovs.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārspēku.

Jau vēstīts, ka ceturto zaudējumu pēc kārtas cietusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas KHL regulārā čempionāta mačā svētdien ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) izbraukumā piekāpās Omskas "Avangard".

Tieši viesi no Astanas atklāja šī mača rezultātu, kad 24.minūtē izcēlās Romāns Starčenko, taču divas minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Deniss Kuļašs. Trešajā trešdaļā Omskas klubs guva divus bezatbildes vārtus, izceļoties Denisam Paršinam un Igoram Musatovam.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 51 sekundi, veikdams piecus neveiksmīgus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī bloķējot vienu pretinieku metienu un veicot divus spēka paņēmienus.

Decembrī aizvadīto deviņu maču laikā "Baris" izdevies gūt tikai divas uzvaras, turklāt šobrīd komandu piemeklējusi četru zaudējumu sērija.

Ar 40 spēlēs izcīnītiem 98 punktiem CSKA saglabājusi Rietumu konferences un visas līgas līderpozīciju, bet 87 punktus 41 cīņā iekrājusi SKA, no kuras par punktu atpaliek Somijas klubs Helsinku "Jokerit". Tikmēr 82 punkti 40 spēlēs ir Maskavas "Dinamo", kas ļauj ieņemt ceturto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferences līderpozīcijā ar 87 punktiem 41 cīņā atrodas "Ak Bars", bet četri punkti mazāk ir "Avangard". Savukārt trešā šobrīd ar 81 punktu ir Magņitogorskas "Metallurg". Ar 42 spēlēs izcīnītiem 57 punktiem "Baris" joprojām ieņem pārliecinošu konferences sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!