Foto: DELFI

Duelī starp diviem Latvijas aizsargiem Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" vienība otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 5:3 (0:0, 2:2, 3:1) savā laukumā pārspēja Astanas "Baris", ko pārstāv Oskars Bārtulis.

Aizvadītajā mačā "Baris" izvirzījās vadībā gan ar 1:0, gan 3:2, tomēr mājinieki guva noslēdzošos trīs vārtus cīņā, tiekot pie panākuma. Zīmīgi, ka uzvaru vien 31 sekundi pirms pamatlaika beigām mājiniekiem izrāva Aleksejs Kaigorodovs, bet vēl pēc brīža ripa tika ieraidīta arī tukšos vārtos.

Latvijas aizsargi palika bez rezultativitātes punktiem, bet uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Deniss Tolpenko, Kirils Koļcovs, Dmitrijs Makarovs, Kaigorodovs un Tēmu Hartikainens.

Savukārt "Baris" vienību neglāba pat divi Naidžela Dousa gūtie vārti.

Kulda šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 56 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks savā komandā, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Bārtulis laukumā aizvadīja 22 minūtes un 29 sekundes, atzīmējoties ar vienu metienu, diviem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu raidījumu.

Pēdējā laikā abas komandas nespēlē pārāk sekmīgi, bet joprojām tās ir pirmās aiz Austrumu konferences kopvērtējuma labāko trijnieka.

Citā mačā otrdien trešo neveiksmi pēc kārtas cieta Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Andrejs Maticins, ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) savā laukumā piekāpjoties Austrumu konferences līderei Magņitogorskas "Metallurg".

Savukārt septīto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas ar 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) savā laukumā sagrāva Kazaņas "Ak Bars". Uzvarētājiem "hat-trick" savāca soms Jarno Koskiranta.

KHL Austrumu konferences līdere ar 63 punktiem 29 mačos ir Magņitogorskas "Metallurg" komanda, "Salavat Julajev" un "Baris" ar 47 punktiem ieņem attiecīgi ceturto un piekto pozīciju, bet tām līdz četru punktu atstatumam pietuvojusies "Sibirj" vienība.

Savukārt "Admiral" komanda ar 31 punktu atkritusi uz devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!