Foto: LETA

Latvijas valstij būtu jāatbalsta finansiālajās problēmās nokļuvusī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo", uzskata Krievijas hokeja leģenda un Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

Šajā starpsezonā Rīgas "Dinamo" komanda joprojām turpina darbu ar budžeta veidošanu, tāpēc netiek slēgti līgumi ar jauniem spēlētājiem, kaut vienības jaunās sezonas treniņnometni plānots sākt jau pēc desmit dienām. Šī iemesla dēļ pagaidām joprojām nav pilnīga pārliecība, ka vienība nesekos KHL vicečempiones Prāgas "Lev" piemēram un neizstāsies no prestižā turnīra.

"Domāju, ka Rīgas "Dinamo" tiks ar savām problēmām galā, jo tai ir ļoti daudz līdzjutēju un sponsoru," izteicās Tretjaks. "Latvijas valstij noteikti būtu jāatbalsta šī komanda, kas ir ļoti populāra un piesaista daudzus cilvēku. Tas ir nepieciešams Latvijas hokejam."

"Rīga ir īpaša komanda, tai ir īpaši līdzjutēji. Protams, KHL bez Rīgas nebeigtos, tomēr tad būtu citādāk, tāpēc vēlu komandai veiksmi," uzsvēra leģendārais vārtsargs.

Tāpat Tretjaks sarunā ar žurnālistiem novēlēja, lai Latvijā būtu vairāk hokeja haļļu, jo tikai šādi valsts populārākais sporta veids var attīstīties.

"Tas ir jāsaprot valstij," stāstīja Tretjaks, kurš šajās dienās Rīgā vada treniņus savā vārdā nosauktajā starptautiskajā vārtsargu skolā. "Piemēram, Rīgas dome atbalsta mūsu skolu un saprot, ka bez jaunatnes hokeja nebūs arī profesionālā sporta."

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" šogad aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!