Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pievienojies Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, vēsta komanda.

Šo sezonu Dārziņš iesāka Čeļabinskas "Traktor" sastāvā, bet savainojuma dēļ līgumattiecības pēc abpusējas vienošanās tika pārtrauktas. Šobrīd Dārziņš atgūstas no traumas un Rīgas "Dinamo" komandas sastāvā laukumā varētu doties jau tuvākajā laikā.

Šajā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā Lauris Dārziņš spēlēs ar "90" numuru.

Lauris Dārziņš dzimis 1985. gada 28. janvārī, un 2003. gadā viņu NHL jauno spēlētāju draftā 9. kārtā ar kopējo 268. numuru izvēlējās NHL klubs Nešvilas "Predators", tomēr spēcīgākajā pasaules līgā viņš nav spēlējis. Dārziņš KHL spēlē no līgas izveidošanas brīža, kopā regulārajā čempionātā 217 spēlē gūstot 52 vārtus un atdodot 64 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" 36 mačos izceļoties ar 11 vārtiem un 7 piespēlēm.

Pirmās trīs KHL sezonas Dārziņš aizvadīja Rīgas "Dinamo" sastāvā, un trešajā sezonā kļuva par komandas rezultatīvāko hokejistu (regulārā čempionātā 45 spēlēs 21 vārti un 23 piespēles, 11 "play-off" spēlēs 5 vārti un 5 piespēles). Pēc šīs veiksmīgās sezonas Dārziņš noslēdza 3 gadu līgumu ar citu KHL klubu Kazaņas "Ak Bars", taču Tatarstānas galvaspilsētā nospēlēja tikai 2 sezonas, un pirms šīs sezonas tika aizmainīts uz Čeļabinskas "Traktor", kur spēlēja līdz decembra vidum (19 spēlēs 3 vārti un 3 piespēles).

Savas karjeras laikā Dārziņš ir spēlējis arī Baltkrievijas Atklātajā čempionātā, Čehijas Ekstralīgā, Somijas līgā, Kanādas Junioru līgā (WHL), kā arī Somijas U-20 un U-18 čempionātos.

Lauris Dārziņš Latvijas izlases sastāvā ir piedalījies 2010. gada Vankūveras Ziemas olimpiskajās spēlēs un 7 pasaules čempionātos, kā arī ir iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai 2014. gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!