Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" hokejistiem patīkami uzvarēt arī pēcspēles metienos, tādējādi turpinot uzvaru sēriju, pirmdien pēc uzvaras izbraukumā garā pēcspēles metienu sērijā pauda soms Ville Leino.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" aizvadītajā mačā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) "bullīšos" pārspēja vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto līgas vājāko vienību Toljati "Lada", kurā galvenā trenera pienākumu izpildītājs ir latviešu speciālists Artis Ābols.

"Mums bija vairākas iespējas otrajā periodā, kuras vajadzēja realizēt, lai panāktu uzvaru jau pamatlaikā. Bet patīkami arī uzvarēt pēcspēles metienos un turpināt uzvaru sēriju," skaidroja Leino.

Pēcspēles metienu sērijā divus no trim mēģinājumiem izmantoja Leino, bet uzvaras "bullīti" realizēja Miks Indrašis. Kopumā šajā sērijā tika izpildīti 16 "bullīši" - pa astoņiem uz katras komandas vārtiem.

"Neviens man neieteica, ko darīt pret Masaļski. Vienkārši gāju un metu kā vienmēr. Pirmie divi bija veiksmīgi, bet trešajā nedaudz nepaveicās. Reizēm trāpi, reizēm - nē," stāstīja Leino. "Zināju, ka vārtsargs bija pārstāvējis "Dinamo" komandu. Ieteikumi man nebija, skatījos, ko viņš vārtos dara pret pārējiem spēlētājiem."

Vienīgos vārtus pamatlaikā rīdziniekiem guva Andris Džeriņš.

"Mums jāpiestrādā pie realizācijas. Šodien trešā trešdaļa nebija tik veiksmīga, kā vēlētos," norādīja Leino.

Rīgas "Dinamo" pagājušajā otrdienā ar 4:1 uzvarēja iepriekšējās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, bet ceturtdien ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Maskavas "Spartak" komandu, un pirmoreiz šosezon bija guvuši divas uzvaras pēc kārtas. Tiesa, pēc panākuma pār "Lada" vienību šī sērija pagarināta līdz trim uzvarām.

Sešos mačos savā laukumā Rīgas "Dinamo" komanda šosezon svinējusi tikai divus panākumus. Savukārt 11 izbraukuma cīņās gūtas piecas uzvaras.

Turpinājumā šajā izbraukuma sērijā rīdzinieki trešdien sacentīsies ar Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet piektdien viesosies pie Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem. Pēc tam nākamajā pirmdienā "Arēnā Rīga" tiks uzsākta divu mājas spēļu sērija.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 17 mačos ieņem desmito vietu, tomēr no labāko astotnieka atpaliek par diviem punktiem.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!