Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" oficiāli pievienojies Lietuvas valstsvienības vārtsargs Mants Armalis, bet komandu pametis kanādiešu vārtsargs Džastins Pīterss, vēsta kluba preses dienests.

Par Armaļa pievienošanos "Dinamo" komandai jau pirmdien vēstīja Lietuvas un Zviedrijas ziņu portāli, bet tagad tam gūts apstiprinājums. Viņš kļuvis par otro Lietuvas izlases spēlētāju kluba sastāvā, jo šosezon Rīgā spēlē arī aizsargs Nerijs Ališausks. Rīgas rindās vārtsargs spēlēs ar 40. numuru.

Līdz ar Armaļa pievienošanos tika lauzts līgums ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš šajā sezonā 14 spēlēs vidēji ielaidis 3,48 ripas un atvairījis 86,9% metienu. Šāds sniegums neapmierināja komandas vadību, tāpēc tika pārtrauktas līgumattiecības.

Savukārt otrs "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš laukumā bijis deviņās spēlēs, kurās ielaidis 3,23 ripas un atvairījis 90,1% metienu.

Armalis hokejista gaitas uzsāka Zviedrijā, kurā kopā ar vecākiem dzīvoja jau kopš bērnības. Profesionāļa karjeru sāka 2012./2013. gada sezonā Zviedrijas 1. divīzijas komandā "Tranas AIF". Jau nākamajā sezonā viņš bija "Mora IK" pamatvārtsargs, bet tad pievienojās Zviedrijas hokeja līgas klubam "Djurgardens IF". 2014./15. gada sezonā viņš bija komandas otrais vārtsargs aiz Mikaela Telkvista, taču 2015./16. gada sezonā kļuva par komandas pamatvārtsargu.

Iepriekšējo sezonu pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda", kur bija Rīgas "Dinamo" uzbrucēja Ņikitas Jevpalova komandas biedrs. Iepriekšējā sezonā Armalis 24 spēlēs vidēji ielaida 3,06 ripas un atvairīja 88,5% metienu.

Rīgas "Dinamo" ar pieciem nopelnītiem punktiem 16 mačos vienība ir vājākā visā KHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!