Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar portālu ”Delfi” teica, ka KHL kluba Rīgas ”Dinamo” paziņojumi ”viņu neuztraucot” un klubam tāpat ir jāsadarbojas ar šī sporta veida federāciju valstī.

Atgādinām, ka Rīgas ”Dinamo" kluba vadība pirmdien asi vērsās pret LHF prezidentu Lipmanu un solīja nesadarboties ar LHF, kamēr to vada Lipmans.

LHF un "Dinamo Rīga" vadības nesaskaņas jau bijušas praktiski no kluba izveidošanas 2008.gadā, tomēr līdz šim neviena no pusēm nav kategoriski atteikusies no sadarbības. Līdz šim Rīgas "Dinamo" savus spēlētājus atbrīvoja valstsvienības vajadzībām, kā to nosaka IIHF nolikum, "Dinamo" treneri palīdzēja valstsvienības darbā, kā arī abas puses sadarbojās vairākos citos hokeja jautājumos. Savukārt LHF ir vienīgā institūcija, kas apstiprina kāda kluba dalību sacensībās, pārstāvot Latviju. Tomēr "Dinamo" savā pazinojumā nenkonkretizē, kā reāli dzīvē izpaudīsies nesadarbošanās ar LHF.

Tikmēr Lipmans, komentējot šos kluba izteicienus, norādīja, ka Rīgas ”Dinamo” ir atkarīga no LHF, jo tieši LHF dod atļauju spēlēšanai Kontinentālajā hokeja līgā.

”Protams, ka tā nedarīsim, bet LHF var liegt viņiem spēlēt KHL. LHF ir vienīgā starptautiskā līmenī atzīta Latvijas hokeja organizācija, un [”Dinamo” padomes priekšsēdētājs Juris] Savickis grib vai negrib, ar LHF ir jāsadarbojas. Ja negrib, tad lai iet prom no ”Dinamo”,” saka Lipmans.

Lipmans vēlreiz uzsvēra, ka Rīgas ”Dinamo” vadībā nav neviena hokeja speciālista, un ”viņi tikai to vien māk, kā izplatīt paziņojumus”. ”Laikam jau ”Dinamo” vadība grib atrast kādu vainīgo šajā situācijā [kad klubam nesokas laukumā].”.

IIHF noteiktajos datumos, kad spēlē izlases, klubu vadībai ir jāatbrīvo spēlētāji valstsvienības vajadzībām. Lipmans minēja, ka ”Dinamo” varētu liegt saviem spēlētājiem doties uz valstsvienību, aizbildinoties ar savainojumiem. ”Ja sāksies simulācijas, tad mēs redzēsim, kuri ir īstie Latvijas patrioti, un kas ir biznesa projekts.”

Agresīvi Lipmans nosodīja ”Dinamo” teikto par pasaules čempionāta rīkošanu, kas it kā esot ”Lipmana biznesa projekts”. Kā zināms, Lipmana vadībā Latvija ieguva tiesības rīkot 2006.gada pasaules čempionātu, un tagad ir izvirzījusi savu kandidatūru 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanai.

”Varu jau nerīkot, jo nedaru to jau priekš Lipmana, bet Latvijas interesēs. 2006.gada pasaules čempionātu jau pabeidzām ar zaudējumiem, tas nav nekāds bizness,” piebilst Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!