Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas komanda Jaroslavļas „Lokomotiv”, kas atjaunota pēc septembrī piedzīvotās traģiskās aviokatastrofas, arī nākamajā sezonā varētu turpināt spēlēt Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL), vēsta „RIA Novosti”.

Taču komanda tik un tā atgriezīsies arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

„Ir pilnīgi skaidrs, ka „Lokomotiv” nākamajā sezonā spēlēs KHL,” teica KHL viceprezidents Vladimirs Šalajevs. „Jaroslavļas komanda jau zina teorētisko sastāvu un savas iespējas, bet komandas vadība izskata iespēju saglabāt komandu arī VHL.”

„Viņi tagad izskata visas iespējas. Piedaloties VHL čempionātā, „Lokomotiv” vadība saprata, ka tas ir pakāpiens, kas pietrūkts Jaroslavļas hokejam, lai tas attīstītos,” viņš turpināja. „Tāpēc ar diezgan lielu pārliecību teikšu, ka „Lokomotiv” nākamajā sezonā paliks VHL.”

Atgādinām, ka 7.septembrī netālu no Jaroslavļas neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna "Jak-42", ar kuru uz spēli Minskā devās "Lokomotiv" komanda. Traģēdijā bojā gāja visi "Lokomotiv" hokejisti, vienīgais avārijā izdzīvoja bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Aviokatastrofā bojā gāja daudzas pasaules hokeja zvaigznes, arī latviešu "dzelzs vīrs" Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!