Foto: Sputnik/Scanpix

Magņitogorskas "Metallurg" komanda piektdien arī otrajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas mačā guva uzvaru.

"Metallurg" savā laukumā pārliecinoši ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) sagrāva Ufas "Salavat Julajev", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.

Pirmās trešdaļas laikā Magņitogorskas klubs tikai reizi prata atslēgt "Salavat Julajev" vārtus, kad 11.minūtē izcēlās Deniss Osipovs. Tomēr otrā perioda laikā mājinieki panāca jau 4:0, kad pa reizei atzīmējās Bogdans Potehins, Sergejs Mozjakins un Aleksandrs Sjomins.

Ufas komandas hokejistiem neizdevās lauzt šīs spēles gaitu, turklāt noslēdzošajā trešdaļā "Metallurg" guva vēl divus vārtus. Tikmēr vienīgos vārtus "Salavat Julajev" labā 52.minūtē iemeta Sami Lepiste.

Šīs sērijas trešais mačs svētdien notiks Ufā.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālsērijā regulārā čempionāta uzvarētāji Maskavas CSKA atrodas vadībā ar 2-0 pret Sanktpēterburgas SKA, kas ir pašreizējie Gagarina kausa glabātāji.

Arī pērn CSKA un SKA tikās Rietumu konferences finālā. Maskavieši uzvarēja sērijas pirmajās trīs spēlēs, bet SKA pēc tam guva uzvaru četros mačos pēc kārtas un iekļuva Gagarina kausa finālā, kurā pēc tam uzvarēja Kazaņas "Ak Bars" un pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja KHL galveno balvu.

Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - konferenču pusfinālos - CSKA ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Savukārt SKA ar 4-2 uzvarēja Maskavas "Dinamo", kurai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Mārtiņš Karsums.

Tikmēr Austrumu konferencē Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-1 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj", bet "Salavat Julajev" ar 4-3 pieveica Omskas "Avangard".

Jau ziņots, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!