Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pērnās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg" sestdien svinēja uzvaru arī otrajā Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas spēlē, kurā tā tiekas ar Kazaņas "Ak Bars" vienību.

"Metallurg" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Rezultātu mājinieki atklāja jau spēles otrajā minūtē, kad precīzs bija Jevgēņijs Timkins, bet pārsvars tika dubultots 31.minūtē, pēc skaistas izspēles izceļoties Danisam Zaripovam, kurš svētdien atzīmē savu 36. dzimšanas dienu.

Zaripovs ar 13 gūtiem vārtiem ir šīs sezonas "play-off" labākais snaiperis.

Teicamu spēli aizvadīja "Metallurg" vārtsargs Vasilijs Košečkins, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus, otro reizi šīs sezonas izslēgšanas turnīrā paliekot "sausā".

Vēstīts, ka sērijas pirmajā cīņā Magņitogorskas komandas piektdien savā laukumā guva uzvaru otrajā pagarinājumā, pretiniekus pārspējot ar 2:1.

Sērijas trešā spēle otrdien notiks Kazaņā, kur ceturtdien risināsies arī ceturtais šī dueļa mačs.

Savukārt Rietumu konferences finālā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ar 2-0 ir vadībā pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Pirmajā spēlē SKA uzvarēja pagarinājumā ar 5:4, bet otrajā mačā sestdien svinēja uzvaru ar 4:1. Nākamās divas spēles šajā duelī pirmdien un trešdien notiks Jaroslavļā.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!