Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences līderu duelī otrdien pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg" viesos ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Omskas "Avangard" hokejistus, panākumu svinot otro dienu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā rezultātu devītajā minūtē atklāja Jans Kovāržs, bet pirmās trešdaļas beigās jau 2:0 viesiem panāca līgas rezultatīvākais spēlētājs Sergejs Mozjakins. Punkts duelim tika trešajā trešdaļā, kad vārtus iemeta arī Viktors Antipins.

Abas komandas savā starpā tikās arī pirmdien, kad "Metallurg" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1, tomēr šie divi zaudējumi nav lieguši "Avangard" hokejistiem saglabāt pirmo vietu Austrumu konferencē.

Mozjakins, kurš septembra vidū kļuva par visu laiku labāko Krievijas čempionātu vārtu guvēju, šosezon izcēlies ar desmit gūtiem vārtiem un tikpat rezultatīvu piespēļu, kas viņam KHL rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī par trim punktiem ļauj apsteigt Sanktpēterburgas SKA zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

Tikmēr 12.zaudējumu pēdējos 13 mačos piedzīvojusi Novokuzņeckas "Metallurg" komanda, kas kopā ar Latvijas vienību Rīgas "Dinamo" atrodas visas līgas lejasgalā. Otrdien Novokuzņeckas vienība ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Savukārt divu zaudējumu sēriju pagarinājumos otrdien pārtrauca Novosibirskas "Sibirj" komanda, pēcspēles metienu sērijā savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarot Čeļabinskas "Traktor". Kaut vienu punktu "Sibirj" vienība izcīnījusi jau astoņos mačos pēc kārtas, šajā laikā viesos pieveicot arī Rīgas "Dinamo".

Austrumu konferencē līdere ar 29 punktiem 15 spēlēs joprojām ir "Avangard", kas tagad vairs tikai par punktu apsteidz Magņitogorskas "Metallurg" komandu, kurai turklāt ir spēle rezervē. Savukārt trešā ar 24 punktiem ir "Sibirj" komanda.

Savukārt visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 34 punktiem 14 spēlēs ir Maskavas CSKA komanda, kurai ar 30 punktiem 13 spēlēs seko Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr Rīgas "Dinamo", kas šosezon uzvarējusi vien divos no 12 aizvadītajiem mačiem, ar sešiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības. Jau šobrīd rīdziniekus no astotās pozīcijas konferencē šķir 13 punkti, bet nākamajā mačā Latvijas komanda trešdien viesos spēkosies ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas ar 16 punktiem atrodas Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!