Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Magņitogorskas "Metallurg" komanda, kas ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Maskavas CSKA, atgūstot līderpozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Šajā mačā rezultātu piektajā minūtē atklāja CSKA spēlētājs Jans Muršaks, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Daniss Zaripovs. Savukārt uzvaras vārtus 44.minūtē guva Jevgēņijs Timkins.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām CSKA komandas rezervistu soliņu atstāja galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs, kuru piemeklējušas problēmas ar sirdi. Pēc tam speciālists nogādāts uz izmeklēšanām.

Līdz ar to Magņitogorskas vienība pārtrauca divu zaudējumu sēriju, kas to bija atbīdījusi uz trešo vietu Austrumu konferencē, bet CSKA piedzīvoja vien ceturto zaudējumu šosezon.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā tagad līdere ar 48 punktiem 21 mačā ir Magņitogorskas komanda, kurai ar 40 punktiem seko otras divīzijas līdere Omskas "Avangard". Savukārt trešo vietu ar 46 punktiem ieņem Kazaņas "Ak Bars".

Tikmēr Rietumu konferences un visas līgas galvgalī ar 59 punktiem ir Sanktpēterburgas SKA komanda, bet stabilu otro vietu ar 52 punktiem saglabā CSKA.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!