Foto: Sputnik/Scanpix

Magņitogorskas "Metallurg" komandas zvaigzne Sergejs Mozjakins pirmdien laboja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rekordu, kļūstot par līgas visu laiku labāko piespēlētāju, bet viņa pārstāvētā vienība Gagarina kausa izcīņā nokļuva vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Austrumu konferences finālā.

Pašreizējā Gagarina kausa īpašniece no Magņitogorskas pirmdien Austrumu konferences pusfināla trešajā spēlē viesos ar 5:3 (0:0, 2:0, 3:3) uzvarēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0.

Mozjakins šajā mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, asistējot "Metallurg" pirmo un ceturto vārtu guvumos, bet pats iemeta arī trešo viesu komandas ripu.

Šobrīd 35 gadus vecais uzbrucējs, kurš šosezon kļuva par pirmo hokejistu ar 1000 rezultativitātes punktiem Krievijas čempionātā, KHL karjerā partneriem asistējis 389 reizes, pārspējot iepriekšējo rekordistu Aleksandru Radulovu, kuram tagad ir par vienu rezultatīvu piespēli mazāk. Radulovs šosezon spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur pārstāv Monreālas "Canadiens" komandu.

Tāpat Mozjakins šosezon laboja KHL regulārā čempionāta rezultativitātes rekordu, jo 60 spēlēs iemeta 48 vārtus un atdeva 37 piespēles.

Pirmdien aizvadītajā mačā "Metallurg" otrajā periodā pēc diviem Danisa Zaripova gūtiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 2:0. Turpinājumā "Baris" vienus vārtus atguva, bet viesi turpināja dominēt un pirmās maiņas uzbrucēji Mozjakins, Jans Kovāržs un vēlreiz Zaripovs panāca jau 5:1. Mača beigās Dastins Boids divas ripas atspēlēja, tiekot pie "hat-trick", bet izglābties "Baris" nespēja.

Zīmīgi, ka Zaripovs ar "hat-trick" izcēlās arī sērijas pirmajā mačā, bet pēdējās trīs cīņās viņš ir iemetis septiņas ripas un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Sērijas ceturtā spēle trešdien atkal notiks Astanā.

Vēstīts, ka Austrumu konferences otrā pusfināla duelī Kazaņas "Ak Bars" ir vadībā ar 2-0 pret Omskas "Avangard". Šajā sērijā trešais mačs pirmdien tiek aizvadīts Kazaņā.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" pēc trīs mačiem ar 1-2 zaudē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA, kamēr Maskavas CSKA ar 2-1 ir vadībā pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!