Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komandai nākamajā mačā Kontinetālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā būs jāiztiek arī bez kanādiešu uzbrucēja Brendona Makmilana, kuram piespriesta vienas spēles diskvalifikācija.

Otrdien, kad Rīgas "Dinamo" ar 1:3 zaudēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem, Makmilans saņēma desmit minūšu disciplināro sodu. Tas hokejistam bijis trešais sezonā un KHL reglaments nosaka, ka viņam pienākas vienas spēles diskvalifikācija, kā arī naudas sods.

Makmilans šosezon 30 spēlēs guvis piecus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles, esot trešais rezultatīvākais vienības spēlētājs. Viņa lietderības koeficients ir negatīvs -1.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" vairākas nedēļas nevarēs palīdzēt amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo, kurš otrdien spēlē guva ķermeņa augšdaļas savainojumu. Kristo traumu guva trešā perioda beigu daļā, kad pēc spēcīga komandas biedra Aleksandra Jerofejeva metiena viņam aiz pretinieku vārtiem sāpīgi trāpīja ripa. Kristo kādu laiku palika guļam uz ledus, tomēr pēc tam pats spēja aizkļūt līdz rezervistu soliņam.

Šosezon Kristo laukumā devies 32 KHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis astoņus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles, ar 18 punktiem būdams otrs rezultatīvākais šīs sezonas spēlētājs rīdzinieku rindās.

Piektdien "Dinamo" Jekaterinburgā pret "Avtomobilist" hokejistiem sāks četru izbraukuma spēļu sēriju, tiekoties arī ar Magņitogorskas "Metallurg", Čeļabinskas "Traktor" un Arta Ābola trenēto, kā arī Kristapa Sotnieka pārstāvēto Toljati "Lada".

Rīgas komanda ar 22 punktiem 33 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama desmit punktus. Savukārt visas līgas kopvērtējumā priekšpēdējā vietā esošā Hantimansijskas "Jugra" apsteidz Latvijas vienību par pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!