Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie dramatiskas uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien tika latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica divkārtējo līgas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlē latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Uzvaras vārtus "Jugra" komandas hokejists Jevgēņijs Fjodorovs guva papildlaika pēdējā sekundē, turklāt tas notika spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Vēl vienus vārtus "Jugra" vienībā guva Staņislavs Žmakins, bet "Ak Bars" rindās precīzs bija Kirils Petrovs.

Masaļskis otro maču pēc kārtas palika savas komandas rezervē, bet Mihails Birjukovs, kurš iepriekšējā spēlē palika nepārspēts, šoreiz "Jurga" vienības vārtos atvairīja 52 no 53 pretinieku metieniem.

Zīmīgi, ka "Jugra" hokejisti spēja izdarīt tikai 25 metienus.

Tikmēr Dārziņš, kurš maču uzsāka pirmajā uzbrucēju trijniekā, spēlēja tikai pirmajās divās trešdaļās, laukumā pavadot septiņas minūtes un 54 sekundes. Latvietis izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Kā ziņots, vēl vienā mačā svētdien ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas ar rezultātu 1:3 izbraukumā piekāpās Maskavas CSKA vienībai, kuru šosezon vada bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Tomēr Pujacs jau spēles devītajā minūtē laukumu atstāja traumas dēļ.

Tāpat negaidītu zaudējumu svētdien piedzīvoja arī līgas čempionvienība Ufas "Salavat Julajev", kas ar rezultātu 2:3 savā laukumā piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Ak Bars" ar 13 punktiem astoņās spēlēs ieņem sesto vietu, Jurga" 11 punktiem deviņās spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Sibirj" ar deviņiem astoņās cīņās atrodas priekšpēdējā, 11.pozīcijā.

Tikmēr Rietumu konferencē uz kopvērtējuma pēdējo, 11.vietu svētdien atkritusi Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", jo pie panākuma pēcspēles metienos tika Čehovas "Vitjaz" komanda, kas ar 3:2 pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Tagad Rīgas "Dinamo" kontā ir četri punkti sešās spēlēs, bet to par punktu apsteidz "Vitjaz" komanda, kas aizvadījusi par spēli vairāk.

Līgas līderpozīciju svētdien atguva Habarovskas "Amur" komanda, kas ar 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) izbraukumā pieveica Slovākijas komandu Popradas "Lev", pārtraucot tās divu uzvaru sēriju. Tālo Austrumu klubs tagad ticis pie 18 punktiem deviņās spēlēs, bet "Amur" ar ar 17 punktiem seko Omskas "Avangard" vienība, kas svētdien ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!