Foto: F64

Pieredzējušā latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā veica atspēlēšanos, taču pēcspēles metienu sērijā izbraukumā ar 3:4 (0:1, 0:1, 3:1, 0:0, 0:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Pirmo divu trešdaļu laikā "Severstaļ" izvirzījās vadībā ar 2:0, taču noslēdzošā perioda pirmajās minūtēs "Lada" labā pa vārtiem guva Dmitrijs Vorobjovs un Martins Zatjovičs, kas viesiem ļāva panākt neizšķirtu. Turklāt cīņas 49.minūtē Antons Šēnfelds jau vadībā izvirzīja Toljati komandu, taču tā nespēja nosargāt vadību, kad mazāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Masaļskis pēc Daniila Vovčenko precīzā metiena bija spiests kapitulēt trešo reizi.

Līdz ar to abu komandu duelis turpinājās pagarinājumā, kurā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienos uzvaru mājiniekiem nodrošināja Pāvels Černovs.

Masaļskis šajā mačā atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem, taču pēcspēles metienu sērijā viņš "Lada" komandu vairākkārt glāba no vārtu zaudējuma.

Kā zināms, Masaļskis decembra vidū tika nosaukts par KHL nedēļas labāko vārtsargu.

Tikmēr Vladivostokas "Admiral" komandas rindās pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, palīdzot vienībai izbraukumā ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) pieveikt "Soči" hokejistus.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un sešas sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks, veikdams divus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Vēl latvieša rēķinā divi bloķēti metieni.

Latvijas aizsargs pirms tam pēdējo reizi kādā no mačiem bija piedalījies 28.novembrī, tādējādi izlaižot sešus mačus pēc kārtas.

Trešdien "Admiral" izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā pie uzvaras tikusi līgas līdere Maskavas CSKA, kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pieveica nestabili spēlējošo Kazaņas "Ak Bars".

CSKA ir visas līgas un Rietumu konferences līdere, jo tā tikusi pie 90 punktiem 41 mačā, kamēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šīs konferences ietvaros ar 53 punktiem atrodama 12.vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par deviņiem punktiem. Tikmēr Austrumos līdere ar 76 punktiem 43 mačos ir Omskas "Avangard", kamēr "Admiral" ar 71 punktu ir piektie, bet "Lada" ar 50 punktiem - divpadsmitie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!