Foto: hclada.ru

Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis trešdien palika nepārspēts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot savai pārstāvētajai komandai Toljati "Lada", kurai pie stūres ir Latvijas speciālists Artis Ābols, izcīnīt uzvaru.

"Lada" ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) viesos pieveica Podoļskas "Vitajz", bet Masaļskis Toljati vienības vārtos atvairīja 31 pretinieku raidījumu uz latvieša sargātajiem vārtiem.

Pirmajās divās trešdaļās komandas vārtus neguva, bet tad trešā perioda sākumā Igors Magogins atklāja mača rezultātu, bet pēdējā minūtē Georgijs Belousovs raidīja ripu jau tukšos vārtos.

Jau vēstīts, ka latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, palīdzot savai pārstāvētajai komandai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izcīnīt uzvaru.

"Topredo" savā laukumā ar 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) pārspēja Čerepovecas "Secerstaļ".

Daugaviņš asistēja komandas otro vārtu guvumā, kad pirmā perioda vidū Artjoms Aljaevs panāca 2:0. Pēc nepilnām trim minūtēm arī latvietis pārspēja pretinieku komandas vārtsargu un panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Lai gan trešajā spēles periodā viesi vienus vārtus atguva, tomēr uzvaru ar 3:1 izcīnīja "Torpedo".

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 53 sekundes, izdarot divus metienus par vārtiem. Tāpat viņš uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo" komandas, aizvadījis 32 spēles, kuru laikā guvis desmit vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Maskavas CSKA, kas 38 spēlēs izcīnījusi 81 punktu. Tikmēr "Torpedo" ar 70 punktiem 40 spēlēs ieņem ceturto vietu. Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 38 dueļos ir 12.pozīcijā, no labāko astotnieka atpaliekot par deviņiem punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 73 punktiem 39 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", kamēr "Lada" ar 47 punktiem tikpat dueļos ir 12.pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!