Foto: metallurg-nk.ru
Otro uzvaru trijos mačos svētdien izcīnīja Latvijas speciālista Arta Ābola trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Toljati "Lada", kuras vārtus sargāja pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis.

"Lada" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

Rezultātu sešas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja "Lada" hokejists Aleksandrs Boļšakovs. Otrajā trešdaļā jau pirmajā minūtē Mihels Miklīks panāca izlīdzinājumu, tomēr spēles 28.minūtē Vasilijs Streļcovs vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus, kas uzvaru noturēja līdz dueļa beigām.

Tikmēr Masaļskis laukumā pavadīja visu spēli, atvairot 30 no 31 metiena.

Kā zināms, trešdien "Lada" pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, ar 1:0 pieveicot Podoļskas "Vitjaz" vienību. Šajā mačā Masaļskis atvairīja visus 17 metienus.

Savukārt piektdien vārtos stājās Ivans Kasutins, bet "Lada" ar 0:5 kapitulēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Uzvaru svētdien izcīnīja arī uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Aizvadītajā cīņā "Torpedo" izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ". Uzvaras vārtus pēc 64 pagarinājumā nospēlētām sekundēm guva pagājušās sezonas Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais hokejists zviedrs Līnuss Videls.

Daugaviņš šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā uzvarēja vienīgajā iemetienā, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Tāpat panākumu izcīnīja arī viena no līgas līderēm Maskavas CSKA, kas ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo". Šajā mačā uzvaras vārtus 43.minūtē guva Simons Jalmarsons.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līderpozīciju ar 40 punktiem 20 spēlēs atguvusi CSKA komanda, bet "Torpedo" ar 36 punktiem 20 dueļos atrodama ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 19 mačos atkāpusies uz 12.vietu, tomēr no labāko astotnieka joprojām atpaliek tikai par trim punktiem.
Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 37 punktiem 20 mačos ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Lada" ar 15 punktiem joprojām ir vājākā Austrumu komanda konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!