Foto: hclada.ru

Ar rezultatīvu piespēli laukumā svētdien atgriezās Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, bet viņa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:2, 1:0) savā laukumā piekāpās cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral" vienībai. Tikmēr vārtsargs Edgars Masaļskis neglāba Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" vienību no zaudējuma spēcīgajai Maskavas CSKA vienībai.

Mačā starp "Ņeftehimik" un "Admiral" komandu laukumā atgriezās abi Latvijas aizsargi - Pujacs aizvadīja vien trešo spēli šosezon, bet "Admiral" kapteinis Bārtulis bija izlaidis iepriekšējos divus mačus. Šoreiz "Admiral" komandai divus vārtus guva Dmitrijs Lugins, palīdzot "Admiral" pārtraukt četru zaudējumu sēriju.

Savukārt Pujacs ar rezultatīvu piespēli izcēlās 50.minūtē, palīdzot Jegoram Milovzorovam samazināt deficītu līdz 2:3.

Bārtulis laukumā pavadīja tieši 23 minūtes, kas bija ilgākais laiks mačā. Viņš izcēlās ar diviem metieniem, divām soda minūtēm, diviem bloķētiem raidījumiem un vienu spēka paņēmienu.

Pujacs pieteikumā bija vien "Ņeftehimik" ceturtajā maiņā, tomēr ar katru trešdaļu viņa spēles laiks palielinājās. Latvijas aizsargs nospēlēja 16 minūtes un 11 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem un trim spēka paņēmieniem.

Tikmēr jau piekto zaudējumu piedzīvojusi "Lada", ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) piekāpjoties CSKA, kas, pateicoties panākumam, atgriezās līgas līderpozīcijā. Šajā mačā Masaļskis atvairīja 28 no 32 pretinieku raidījumiem.

Kā zināms, ceturtdien Ābols kļuva par "Lada" komandas galvenā trenera vietas izpildītāju.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kuras galvenais treneris ir cits latvietis Pēteris Skudra. "Torpedo" izbraukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

"Sauso" zaudējumu piedzīvoja Austrumu konferences līdere Omskas "Avangard", kas ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) izbraukumā zaudēja Hantimansijskas "Jugra". Šī vienībai bija otrā neveiksme pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 24 punktiem deviņās cīņās Somijas vienība Helsinku "Jokerit", bet tai punktu zaudē par divām spēlēm vairāk aizvadījusī Maskavas CSKA un "Torpedo". Tikmēr "Lokomotiv" ar 18 punktiem 11 spēlēs pakāpusies uz ceturto pozīciju.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit mačos atrodama desmitajā pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 25 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līderpozīciju ar 26 punktiem 12 cīņās atguvusi CSKA komanda, kas par punktu apsteidz desmit mačus aizvadījušo Somijas vienība Helsinku "Jokerit", bet trešā ar 23 punktiem ir "Torpedo" komanda, kurai divus punktus zaudē "Lokomotiv" ar 18 punktiem 11 spēlēs pakāpusies uz ceturto pozīciju.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit mačos atrodama devītajā pozīcijā. Nākamajā mačā tā pirmdien viesos spēkosies ar Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan", kurai ir par punktu vairāk.

Austrumu konferencē līdere ar 25 punktiem 12 mačos ir Omskas "Avangard", kurai vairs tikai divus punktus zaudē Magņitogorskas "Metallurg", kas svētdien izbraukumā ar 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) apspēlēja Novokuzņeckas "Metallurg".

"Ņeftehimik" ar 20 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, bet "Admiral" ar 16 punktiem ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!