Foto: F64

Latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis otrdien atvairīja 36 no 37 pretinieku metieniem, palīdzot Arta Ābola trenētajai Toljati "Lada" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) izbraukumā pārspēt Rietumu konferences vicelīderi Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Līdz ar to "Lada" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Šajā mačā "Lada" guva pirmos trīs vārtus, kad izcēlās Aleksandrs Bumagins, Aleksandrs Streļcovs un Vasīlijs Streļcovs. Savukārt trešajā trešdaļā goda vārtus "Jokerit" rindās iemeta Niko Kapanens, kurš līdz ar to neļāva Masaļskim aizvadīt "sauso" spēli.

Tikmēr "Jokerit" sastāvā Latvijas aizsargs Artūrs Kulda laukumā aizvadīja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu spēka paņēmienu.

Kā zināms, savā iepriekšējā mačā "Lada" svētdien izbraukumā ar 0:2 piekāpās Latvijas komandai Rīgas "Dinamo". Zīmīgi, ka sezonas sākumā tieši nākamajā spēlē pēc dueļa ar rīdziniekiem "Lada" pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, turpinājumā nākamajās 13 cīņās gūstot desmit uzvaras.

Citā spēlē otrdien laukumā neizgāja latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš, izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris".

Savukārt devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Podoļskas "Vitjaz" komanda, kas izbraukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās vienai no līgas līderēm Omskas "Avangard".

Zīmīgi, ka otrdien kopā tika aizvadīti pieci KHL mači, kuros Rietumu konferences komandas tikās ar Austrumu konferences vienībām un visos uzvarēja Austrumu pārstāves.

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 77 punktiem 36 mačos ir Maskavas CSKA, bet tai konferencē ar 65 punktiem seko "Jokerit".

Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 60 punktiem 37 dueļos ieņem piekto vietu konferencē.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 35 spēlēs izcīnītu 41 punktu Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 14 punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 67 punktiem 36 spēlēs ir Novosibirksas "Sibirj", bet "Lada" ar 44 punktiem 37 spēlēs pacēlusies uz 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!