Foto: Sputnik/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas CSKA galveno treneri kļuvis Igors Ņikitins, vēsta komandas preses dienests.

Ņikitins savā karjerā strādājis par galveno treneru asistentu Omskas "Avangard", Novosibirskas "Sibirj" un Maskavas CSKA komandās. Viņš īslaicīgi bija "Avangard" galvenais treneris, kad no amata tika atbrīvots Raimo Sumanens. Tāpat viņš iepriekšējos gadus bijis Krievijas valstsvienības treneru korpusā.

CSKA komandas prezidents Igors Esmantovičs norādīja, ka Ņikitina galvenā priekšrocība ir tā, ka viņš iepriekšējos gadus bija komandā. "Viņš ir mūsu speciālists un uzskatām, ka viņam tuvākajā laikā būs pa spēkam izcīnīt Gagarina kausu," teica CSKA prezidents.

Ņikitins CSKA "grožus" pārņems no Dmitrija Kvartaļnova, kurš komandu vadīja no 2014. gada. Kvartaļnovs tika atbrīvots no amata, jo Maskavas komandai neizdevās izcīnīt Gagarina kausu. Iepriekšējās sezonas Ņikitins bija Kvartaļnova asistents.

Kvartaļnova vadībā CSKA trīs sezonas pēc kārtas uzvarēja KHL regulārajā čempionātā, tomēr Gagarina kausu CSKA spēlētāji virs savām galvām tā arī nav cēluši. Šajā sezonā Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā CSKA ar 2-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!