Foto: F64

Spēlējot bez traumētā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma, Maskavas "Dinamo" vienība sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 3:5 (1:1, 0:1, 2:3) viesos piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai un pārtrauca četru uzvaru sēriju.

Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Višņevskis samazināja Maskavas vienības deficītu līdz 3:4, tomēr drīz pēc tam pretinieki ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta horvāts Borna Renduličs, turklāt "Vitjaz" komanda savā laukumā Maskavas "Dinamo" pieveica pirmoreiz kopš 2009. gada.

Karsums šobrīd turpina ārstēt traumu. Viņš laukumā nav devies jau kopš 15. oktobra, bet šosezon hokejists 22 spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr ceturto zaudējumu pēc kārtas sestdien piedzīvoja Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas viesos ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars", kuras sastāvā vēl nebija iekļauts dopinga diskvalifikāciju izcietušais Daniss Zaripovs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 93 punktiem 35 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, savukārt 72 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par diviem punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 53 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 52 punktiem atrodas devītajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 24 punktiem 34 mačos.

Vismaz punktu Rīgas "Dinamo" komanda guvusi deviņās no pēdējām 12 spēlēm, tomēr šosezon joprojām uzvarējusi vien divas reizes. Nākamajā duelī rīdzinieki svētdien viesosies pie šosezon ne pārāk veiksmīgu sniegumu rādošās līgas vicečempiones Magņitogorskas "Metallurg".

Austrumu konferencē vienvadībā ar 66 punktiem atrodas "Ak Bars" komanda, bet pa 61 punktam ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda, kas zaudējusi desmit no pēdējiem 11 mačiem, ar 42 punktiem ir 11. pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 31 punktiem ir Toljati "Lada", ko pārstāv pašlaik traumētais Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!