Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas "Dinamo" komanda bez Latvijas izlases hokejista Mārtiņa Karsuma sastāvā sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē guva tikai vienus vārtus, taču ar to pietika, lai viesos ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarētu Hantimansijskas "Jugra" komandu.

Vienīgie vārti tika gūti cīņas 12. minūtē, kad precīzs bija Maksims Karpovs. Savukārt "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, aizvadot savu 250. spēli KHL čempionātos, atvairīja 21 pretinieku metienu un 30. reizi savus vārtus nosargāja neieņemtus.

Karsums, kurš iepriekšējā mačā ceturtdien darbojās "Dinamo" ceturtajā maiņā un nospēlēja vien astoņas minūtes, šoreiz netika iekļauts Maskavas komandas pieteikumā.

Šosezon uzbrucējs 20 spēlēs ir guvis četrus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, bet iepriekšējās trīs cīņās viņš ar rezultativitāti neizcēlās.

Savā nākamajā mačā Maskavas komanda trešdien uzņems Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Tikmēr jau astoto uzvaru pēc kārtas sestdien izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) uzveica Omskas "Avangard".

Jevgēņijs Ketovs un Iļja Kovaļčuks pēc diviem periodiem bija panākuši 2:0 viesu labā, taču pēdējā periodā "Avangard" ar Valentīna Pjanova un Ņikitas Ņikitina metieniem atjaunoja neizšķirtu. Savukārt pēcspēles metienos izšķirošais bija Pāvela Dacjuka "bullītis".

Pie uzvaras tika arī Maskavas CSKA, kas viesos ar 4:2 (0:1, 3:1, 1:0) uzvarēja Austrumu konferences pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg". CSKA otrā perioda sākumā nonāca iedzinējos ar 0:2, taču vēl līdz otrajam pārtraukumam spēja gūt trīs vārtus.

Savukārt ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, jo viesos ar 8:1 (2:1, 2:0, 4:0) sagrāva Astanas "Baris". Uzvarētājiem divus vārtus guva Brendons Kozuns, bet Petri Kontiola trīs reizes asistēja partneriem.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 61 punktu 25 mačos ir SKA, bet CSKA atpaliek par četriem punktiem. Tikmēr trešā ar 48 punktiem 24 cīņās ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Maskavas "Dinamo" ar 39 punktiem ir sestā, bet astotnieku ar 34 punktiem noslēdz Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem 23 spēlēs ir ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas vājākā vienība.

Tikmēr Austrumu konferencē ar 47 punktiem 23 mačos vadībā ir Magņitogorskas "Metallurg", kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 34 punktiem 22 spēlēs ir piektā, bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 29 punktiem ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!