Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Spēlējot bez traumētā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma, Maskavas "Dinamo" vienība ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Maskavas klubs savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica vienu no līgas vājākajām komandām Hantimansijskas "Jugra", kam savukārt šī bija sestā neveiksme pēc kārtas.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts vien 35.minūtē, kad vārtus iemeta Aleksejs Tereščenko, bet 44.minūtē pārsvaru dubultoja Daniils Tarasovs. Līdz mača beigām rezultāts tā arī nemainījās, lai gan "Jugra" hokejistiem bija pāris iespējas spēlēt vairākumā.

Sauso spēli mājinieku vārtos aizvadīja vārtsargs Ivans Bočarovs, kurš tika galā ar visiem 16 pretinieku metieniem.

Šis panākums ļāvis Maskavas "Dinamo" komandai ielauzties Rietumu konferences labāko astoņniekā.

Karsums šobrīd turpina ārstēt traumu. Viņš laukumā nav devies jau kopš 15.oktobra, bet šosezon hokejists 22 spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 93 punktiem 35 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, savukārt 72 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par pieciem punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 53 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 52 punktiem tagad ir astotajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 22 punktiem 33 mačos. Rīdzinieki nākamajā duelī piektdien viesosies pie Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Austrumu konferencē vienvadībā ar 63 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, bet attiecīgi 61 un 60 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda, kas zaudējusi deviņos no pēdējiem desmit mačiem, ar 42 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 28 punktiem ir Toljati "Lada", ko pārstāv pašlaik traumētais Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!