Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempione Maskavas "Dinamo", ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ceturtdien tikai mača otrajā pagarinājumā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā pieveica Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Maskavas klubs savā laukumā bija pārāks ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0).

Uzvaras vārtus cīņas 84.minūtē guva Konstantīns Volkovs, bet Maskavas komandas vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko tika galā ar visiem 33 "Lokomotiv" spēlētāju metieniem.

Tikmēr "Dinamo" par viesu vārtiem veica 41 raidījumu.

Pateicoties panākumam, pēdējo divu gadu Gagarina kausa ieguvēji "Dinamo" sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījušies vadībā ar 3-2. Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Tāpat latvieša rēķinā viens bloķēts metiens un divi spēka paņēmieni.

Tikmēr Jaroslavļas komandas sastāvā Sprukts laukumā pavadīja 25 minūtes un 20 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot, taču uzvarot astoņos no 16 iemetieniem.

Savukārt Rēdlihs laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 42 sekundēs divreiz meta pa "Dinamo" vārtiem, bet 82.minūtē nopelnīja divu minūšu noraidījumu par rupjību.

Abu komandu nākamais mačs sestdien norisināsies "Lokomotiv" laukumā.
Maskavas klubs kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, tāpēc ieguva iespēju izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā tikties ar konferences astotās vietas ieguvēju.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!