Foto: F64

Latvijas hokejistu Mārtiņa Karsuma un Kristapa Sotnieka pārstāvētās komandas pirmdien bez latviešu līdzdalības cieta zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Uzbrucēja Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar rezultātu 2:6 (0:0, 1:3, 1:3) piekāpās Austrumu konferences līderei Kazaņas "Ak Bars".

Karsums pagājušajā pirmdienā pēc pusotra mēneša pārtraukuma atgriezās laukumā un aizvadīja divas spēles, bet sestdien un pirmdien atkal palika ārpus pieteikuma. Maskavas vienība latviešu uzbrucēju atkal ievietojusi traumēto spēlētāju sarakstā.

"Dinamo" rindās abus vārtus guva Iļja Ņikuļins.

Šajā mačā savus pirmos vārtus pēc diskvalifikācijas izciešanas guva "Ak Bars" uzbrucējs Daniss Zaripovs. Vasarā Zaripovs no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) saņēma divu gadu diskvalifikāciju, jo tika pieķerts dopinga lietošanā. Hokejists vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) ar apelāciju, kura sodu samazināja līdz pusgadam un viņš piektdien atgriezās laukumā.

Tikmēr aizsarga Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" ar Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu pie stūres savā laukumā ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:0, 0:4) kapitulēja Omskas "Avangard" vienībai.

Sotnieks savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 12.oktobra.

Dominiks Furhs "Avangard" vārtos atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

Savu 11.uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) apspēlēja Astanas "Baris" vienību.

Tikmēr 12 spēļu garu zaudējumu sēriju pārtrauca KHL pastarīte Hantimansijskas "Jugra", kas viesos ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Savukārt iepriekšējās sezonas vicečempione Magņitogorskas "Metallurg" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Helsinku "Jokerit", svinot piekto uzvaru pēc kārtas. Uzvaras "bullīti" "Metallurg" komandai realizēja Andrejs ČIbisovs.

Tikmēr Novosibirskas "Sibirj" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, viesos ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) pārspējot Čeļabinskas "Traktor".

Vēl pirmdien Minskas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pārspēja Bratislavas "Slovan", kas Rietumu konferencē apsteidz tikai Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Pie panākuma pirmdien tika arī "Soči" vienības hokejisti, kuri savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) apspēlēja Maskavas "Spartak".

Pirmdien maču aizvada arī Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā tiekas ar Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 107 punktiem 41 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet ar 93 punktiem seko Maskavas CSKA. Savukārt vēl par 12 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 71 punktu ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 65 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 32 punktiem 40 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot astoņus punktus. Tiesa, Latvijas klubs pagājušajā nedēļas nogalē pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, un pašlaik par diviem punktiem apsteidz Austrumu konferences vājāko komandu Hantimansijskas "Jugra".

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 76 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 69 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 73 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā. Tikmēr aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 42 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 35 punktiem ir "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!