Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Spartak" iesniegs sūdzību par tiesnešu darbu otrdien aizvadītajā mačā ar Rīgas "Dinamo", vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz avotiem klubā.

Aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:1, tiekot pie trešās uzvaras šosezon aizvadītajās trijās spēlēs.

"Spartak" komanda uzskata, ka spēles iznākumu izšķīruši trīs tiesnešu lēmumi.

Sākotnēji pirmajā trešdaļā uz Latvijas komandas vārtiem netika nozīmēts soda metiens par pārkāpumu pret Deronu Kvintu un tiesneši iztikuši vien ar divminūšu noraidījumu.

Savukārt otrajā trešdaļā tiesneši nepareizi piešķīruši divu minūšu sodu Vjačeslavam Kozlovam, bet vēlāk netaisnīgi bargi uz 5+20 minūtēm par grūdienu bortā sodījuši Mihailu Juņkovu.

Ar sūdzības palīdzību "Spartak" komanda cer saņemt skaidrojumus no KHL tiesnešu departamenta vadītāja Aleksandra Poļakova par noteikumu traktēšanu. Maskavas komandas vadība uzskata, ka identiskās epizodēs tiesneši pieņem dažādus lēmumus.

"Spartak" un Rīgas "Dinamo" komandu apkalpoja galvenie tiesneši Vladimirs Naļivaiko un Deniss Naumovs, kā arī līnijtiesneši Dmitrijs Goļaks un Ivans Deduļa.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" tikai reizi spēja izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet jaunajā sezonā trijos mačos Latvijas klubs ticis pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar deviņiem punktiem trijās spēlēs ieņem trešo vietu.

Sezonas pirmās izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" komandu ceturtdien sagaida spēkošanās ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" komandu, bet sestdien ar Maskavas CSKA hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!