Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunais galvenais treneris Kari Heikila varētu kļūt par Latvijas hokeja izlases galveno treneri, vēsta izdevums "Sestdiena".

Medijs norāda, ka hokeja izlase pagaidām ir bez galvenā trenera. Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans "Dienai" atzinis, ka sezonas sākumā rūpīgi sekos līdzi "Dinamo" sekmēm. Ja komandai labi veiksies, ir iecere piedāvāt šo posteni Heikilam.

Arī Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atklājis, ka Heikila varētu apvienot darbu Dinamo un valstsvienībā.

Savukārt pats Heikila izdevumam norādījis, ka atšķirība starp darbu klubā un izlasē ir liela, jo "izlasē darba atskaites posms ilgst tikai divas nedēļas". Viņš gan atturīgi piebildis, ka pagaidām par Latvijas izlases vadīšanu neesot domājis, jo visu uzmanību veltot Dinamo.

Kā zināms, 55 gadus vecais somu speciālists šosezon vadīs Rīgas "Dinamo" komandu, kas nu jau astoto gadu piedalīsies KHL turnīrā.

21 gadu ilgās trenera karjeras laikā Heikila kā galvenais treneris ir strādājis ar četrām KHL komandām, četrām Somijas komandām, divām Zviedrijas komandām, kā arī Baltkrievijas izlasi. Viņš kā treneris ir izcīnījis Somijas čempiona titulu, kā arī sudraba un bronzas medaļas Krievijas Superlīgā un KHL. 2004. gadā Kari Heikila tika atzīts par Somijas čempionāta labāko treneri.

Vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē pirms jaunās KHL sezonas savā laukumā ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas, tādejādi izcīnot trešo vietu "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!