Foto: F64

Horvātijas komanda Zagrebas "Medveščak" trešdien savā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā mačā uz ledus laida vārtsargu un 15 laukuma spēlētājus, rezultatīvā mačā ar 5:7 (0:3, 1:1, 4:3) piekāpjoties Bratislavas "Slovan" vienībai.

Sākotnēji Krievijas mediji vēstīja, ka "Medeveščak" uz spēli savāks tikai 13 hokejistus - divus vārtsargus, trīs aizsargus un astoņus uzbrucējus. Tomēr Horvātijas komandai izdevās saorganizēt kopumā 17 spēlētājus - divus vārtsargus, piecus aizsargus un desmit uzbrucējus.

"Medveščak" sezonas beigās vairākās spēlēs nespēja savākt 22 pieteikumam nepieciešamos hokejistus, jo vairāki leģionāri komandu atstāja un devās uz citiem Eiropas klubiem.

"Slovan" ar vārtu guvumiem izcēlās septiņi dažādi hokejisti, kamēr "Medveščak" komandas labā ar "hat-trick" atzīmējās Aleksandrs Žirū, kurš pirms četriem gadiem pārstāvēja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Vēl vienā KHL mačā pērnās sezonas čempione Magņitogroskas "Metallurg" viesos ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

"Metallurg" rindās ar vārtu guvumu izcēlās Sergejs Mozjakins, kuram šis bija 999.punkts Krievijas čempionātos. Tikmēr "Traktor" komandai uzvaru atnesa vēl viens bijušais rīdzinieks Pols Šehura, kurš sešas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 2:1.

Magņitogroskas komanda ar 122 punktiem 59 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, kamēr Rietumos pa 131 punktam guvušas Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA, kas regulārā čempionāta uzvarētāju noskaidros pēdējās divās cīņās.

Kad līdz regulārā čempionāta beigām komandām palikušas 1-2 spēles, zināmas 12 no 16 Gagarina kausa dalībniecēm. Rietumu konferencē par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru spēkojas Helsinku "Jokerit" un "Soči", komandas, taču Artūra Kuldas pārstāvētajam Somijas klubam ir par pieciem punktiem vairāk, nekā pretiniekiem.

Austrumu konferencē par "play-off" cīnās Ufas "Salavat Julajev", Pekinas "Kuņluņ Red Star", Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibirj". "Admiral" pagaidām ir astotā, divas spēles pirms regulārās sezonas beigām par diviem punktiem apsteidzot "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!