Foto: DELFI

Piektdienas spēli pret Rīgas "Dinamo" Zagrebas "Medveščak" veltīs savam bijušajam spēlētājam, kanādietim Stīvam Montadoram, kurš šonedēļ aizgāja mūžībā, būdams 35 gadus vecs, vēsta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Horvātijas kluba mājas lapa.

"Šo spēli mēs veltīsim Montadoram," saka Zagrebas kluba kapteinis Endrjū Marejs. "Briesmīgā ziņa par viņa nāvi mūs sasniedza uzreiz pēc spēles Ņižņijnovgorodā un ļoti apbēdināja. Pasaule ir zaudējusi lielisku cilvēku. Stīvs mūsu komanda pavadīja īsu laiku, jo drīz pēc pievienošanās "Medveščak" pabeidza savu karjeru, taču viņš atstājis dziļas pēdas."

"Uzskatu to par privilēģiju, ka man bija iespēja spēlēt ar Stīvu vienā komandā. Mēs nekad viņu neaizmirsīsim," turpina kapteinis. "Stīvs mūs ir pametis, taču turpina būt komandas daļa. Ceru, ka "Medveščak" fani uz šo spēli ieradīsies kuplā skaitā, lai mēs visi kopā ar cieņu atvadītos no mūsu drauga."

Kā ziņojām, Stīvs Montadors tika atrasts savās mājās Amerikā miris. Hokejista karjeru viņš bija spiests pārtraukt traumas dēļ - spēlējot NHL, 2012. gadā viņš guva smagu smadzeņu satricinājumu, kura dēļ izlaida veselu sezonu. 2013./2014. gada sezonā Montadors pievienojās Zagrebas "Medveščak", taču aizvadīja tā sastāvā tikai 14 KHL regulārā čempionāta spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!