Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc diennakti ilgas gaidīšanas Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) izlase, ko pārstāv HK „Rīga” uzbrucējs Raimonds Vilkoits, ir devusies uz ASV, kur aizvadīs līgas vēsturē pirmo Ziemeļamerikas turneju, vēsta MHL mājas lapa.

Kā ziņojām, slikto laika apstākļu dēļ Ņujorkā svētdien tika atcelts reiss, ar kuru MHL izlasei bija jālido uz Ņujorku, un hokejisti vairāk kā diennakti bija spiesti dzīvot lidostā, iekams pirmdien varēja pamest Krieviju.

„Maskavā valda aviotransporta kolapss, Ņujorka ir slēgta. Taču puišiem izdevies izslidot uz Islandi, kur lidmašīna uzpildīs degvielu un turpinās ceļu uz Bostonu,” pastāstīja MHL izpilddirektora vietnieks Aleksejs Antonovs. „Noskaņojums hokejistiem un treneriem ir kaujiniecisks, grūtības komandu ir vēl vairāk saliedējušas.”

Antonovs informēja, ka negaidītās kavēšanās un lidojuma grafika izmaiņu dēļ nenotiks spēle ar „Holy Cross” komandu, pārējie mači notiks, kā plānots.

Diemžēl turnejā nevarēs piedalīties Ēriks Ševčenko, jo svētdien, uzsākot lidojuma reģistrāciju, atklājās, ka HK „Rīga” aizsargam ir vecā parauga Latvijas pase, kuras īpašniekiem joprojām ir nepieciešama vīza, lai nokļūtu ASV. „Mēs operatīvi sazinājāmies ar ASV robežsardzes dienestiem, taču noteikumi ir noteikumi, un Ērikam bija jāmaina biļete uz Rīgas reisu,” skaidroja MHL komunikāciju departamenta vadītāja Oksana Marčenko. Hokejists jau ir atgriezies Rīgā.

Šajā turnejā MHL izlasei bija paredzēts aizvadīt sešas spēles ar ASV studentu un junioru komandām – 27. decembrī pret "Holy Cross" universitātes komandu, 28. decembrī pret Vestpointas kara akadēmijas komandu, 29. decembrī pret Jēlas universitātes komandu, 1. janvārī pret "Golden Horseshoe Conference All-Stars", 3. janvārī pret "Midwestern Conference All-Stars " un 4. janvārī pret "OJHL Wellington Dukes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!