Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izlase "Krasnije zvezdi", kuras sastāvā iekļauts arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis, trešdien pārbaudes spēlē Maskavā ar rezultātu 9:2 (1:0, 5:1, 3:1) sagrāva vienaudžus no Kanādas - "Team Canada".

Gudļevskis šajā mačā nepiedalījās, savukārt MHL izlases vārtu drošība tika uzticēta Krievijas kluba Čerepovecas "Almaz" vārtsargam Romānam Smirjaginam.

"Krasnije zvezdi" komanda jau mača 35.minūtē atradās pārliecinošā vadībā ar 4:0, bet līdz spēles beigām MHL izlase savu pārsvaru tikai palielināja.

MHL izlasē ar vieniem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ņikita Točickis.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā MHL izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Polijas valstsvienību - pirmajā cīņā "Krasnije zvezdi" bez Gudļevska uzvarēja ar rezultātu 6:1, bet otrajā mačā, kurā MHL izlases vārtus sargāja Gudļevskis, Polija revanšējās ar 2:4.

Kā ziņots, MHL izlasē bez abiem vārtsargiem iekļauti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

MHL izlases galvenais treneris ir Mihails Kravecs, kurš trenē Sanktpēterburgas SKA-1946 vienību. Tieši viņš izvēlējās komandas sastāvu.

Šīs sezonas MHL regulārajā čempionātā Gudļevskis "Rīgas" komandas vārtus sargāja 49 mačos, vidēji ielaižot 2,2 ripas un atvairot 92 procentus pretinieku metienu. Tāpat viņš septiņās spēlēs savus vārtus atstāja neskartus.

Savukārt Harlamova kausa turnīrā Gudļevskis trīs spēlēs vidēji zaudēja 4,16 vārtus un atvairīja 86,2 procentus metienu.

Kā ziņots, pēc sekmīgā starta MHL regulārajā čempionātā Harlamova kausa turnīrā "Rīgas" hokejisti jau pirmajā kārtā sērijā ar 0-3 zaudēja Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

Polijas izlase šogad spēlēs pasaules čempionāta pirmajā divīzijā. B apakšgrupas turnīrs no 17. līdz 23.aprīlim notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Cīņā par vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionāta augstāko divīziju Polijas pretinieces būs Igaunijas, Lielbritānijas, Kazahstānas, Lietuvas un Ukrainas valstsvienības.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā pašlaik Polija ieņem 23.pozīciju.

Jau ziņots, ka MHL izlasē, kas 2010.gada beigās aizvadīja vairākus mačus ar Ziemeļamerikas komandām, tika iekļauts arī "Rīgas" uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!