Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Latvijas Dzelzceļa kausa" izcīņas turnīru hokejā ar uzvaru sestdien sāka Latvijas izlases spēlētāja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā atjaunotā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kas ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pieveica Mitišču "Atlant" vienību.

Rēdlihs ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

Jau ziņots, ka "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa no 25. līdz 29.augustam norisināsies "Arēnā Rīga" un tajā piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", "Lokomotiv", Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Sestdienas vakarā spēkiem mērosies "Dinamo" un Espoo "Blues" un šo spēli plkst. 19:30 pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Savukārt svētdien plkst. 19:20 rīdzinieki tiksies ar Mitišču "Atlant", bet otrdien, 28. augustā, plkst. 19:20 Rīgas "Dinamo" mērosies spēkiem ar Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandu. "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas turnīra finālspēle paredzēta trešdien, 29. augustā, plkst. 19:20.

"Latvijas Dzelzceļa kauss" Arēnā Rīga norisinās jau ceturto gadu pēc kārtas. Pirmajā turnīrā uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas ar 3:2 pieveica "Lokomotiv". 2009. gada turnīrā vēl piedalījās Mitišču "Atlant" un Tamperes "Ilves". Par turnīra labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Georgijs Gelašvilli (vārtsargs, Lokomotiv), Dmitrijs Bikovs (aizsargs, Atlant) un Mārtiņš Cipulis (uzbrucējs, Dinamo). Aleksandrs Ņiživijs kļuva par kausa izcīņas rezultatīvāko spēlētāju.

Gadu vēlāk kausu ieguva "Lokomotiv" hokejisti, kuri ar 5:1 pārspēja Rīgas "Dinamo". Turnīrā vēl piedalījās OHK "Dinamo" un Mitišču "Atlant". Par labāko spēlētāju Dinamo rindās finālspēlē atzina Sandi Ozoliņu, bet Jānis Sprukts ieguva turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu.

Pērn, otro gadu otro gadu pēc kārtas uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kas finālā ar 3:0 pārspēja citu Krievijas klubu Ņižņekamskas "Ņeftehimik. Trešo vietu izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas ar 4:2 uzveica Minskas "Dinamo", atstājot sāncenšus 4.vietā, bet 5.vietā ierindojās Maskavas apgabala "Atlant". Spēlē par 5. vietu "Atlant" hokejisti ar 3:1 bija pārāki par Somijas klubu Lapēnrantas "SaiPa", kas piedzīvojot zaudējumus visos mačos, palika 6. vietā.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju nosauca Jaroslavļas "Lokomotiv" vārtus neskartus nosargājušo Stefanu Livu, labākā vārtsarga balva tika "Ņeftehimik" vārtu vīram Tuomasam Tarki, bet labākā uzbrucēja un aizsarga balvas sadalīja Miķelis Rēdlihs un Jaroslavs Obšuts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!