Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Latvijas uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, palīdzot Jaroslavļas "Lokomotiv" pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēt Čerepovecas "Severtaļ".

Rēdlihs spēles ceturtajā minūtē guva vārtus, bet desmitajā minūtē ar skaistu piespēli asistēja vārtu guvumā Daniilam Apaļkovam. Lai gan spēles KHL oficiālajā protokolā Rēdliham skaitās arī "Lokomotiv" otro vārtu guvums, video atkārtojumā redzams, ka Rēdliham šajā vārtu guvumā ir rezultatīva piespēle.

Miķelis Rēdlihs šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā kopā izdarīja četrus metienus pa vārtiem.

Jaroslavļas komandai uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja tieši Apaļkovs, bet "Severstaļ" komandā vārtus guva Petrs Časlava un Aleksejs Medvedevs.

Šajā sezonā Rēdlihs 27 spēles izcēlies ar trīs vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja arī latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 6:4 (4:1, 1:2, 1:1) savā laukumā pārspēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris".

Masaļskis Hantimansijskas komandas vārtos nestājās pirmo reizi pēdējo četru maču laikā, paliekot uz rezervistu soliņa. Viņa konkurents Mihails Birjukovs tika galā ar 27 no 31 pretinieku metiena.

Savukārt ar zaudējumu Čehijas kluba Prāgas "Lev" rindās debitēja uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kad viņa un Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā vienība savā laukumā ar 3:4 (1:3, 2:1, 0:0) piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan".

Ņiživijs, kurš pagājušajā nedēļā uz "Lev" pārcēlās no Latvijas kluba Rīgas "Dinamo", spēlēja Prāgas vienības trešajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un 33 sekundes. Viņa kontā divi nesekmīgi metieni pa vārtiem.

Tikmēr "Lev" ceturtās maiņas uzbrucējs Cipulis tika pie trešā mazākā spēles laika komandā - piecas minūtes un 25 sekundes.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 81 punktu 44 spēlēs ieņem otro vietu, bet "Lev" ar 60 punktiem 42 cīņās ir septītie. Savukārt Austrumu konferencē "Jugra" ar 59 punktiem 43 mačos atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!