Foto: LETA

Trešdien noslēdzoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņai, ceturto vietu labāko piespēļu dalītāju sarakstā ieņēma Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkojās ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām piedzīvojot zaudējumu ar 3-4.

M.Rēdlihs šajos septiņos mačos veica astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī guva divus vārtus.

Pirmajā vietā ar 13 rezultatīvām piespēlēm 21 mačā ierindojās Konstantīns Gorovikovs no Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Maskavas "Dinamo" komandas.

Tikmēr Gagarina kausa izcīņas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā M.Rēdlihs ar septiņiem rezultativitātes punktiem ieņēma 14.vietu, bet pirmajā pozīcijā ierindojās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētās Omskas "Avangard" vienības uzbrucējs Romāns Červenka, kurš 20 spēlēs guva 11 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Otrajā vietā ar 14 vārtiem un piecām piespēlēm 21 mačā ierindojās Maskavas "Dinamo" uzbrucējs Mihails Aņisins, bet trešais ar sešiem precīziem metieniem un 13 piespēlēm palika Gorovikovs.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā trīsdesmitniekā spēja ierindoties arī vēl viens Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš pieciem vārtiem un trim piespēlēm ieņēma 26.vietu.

Par Gagarina kausa izcīņas labāko vārtu guvēju ar 14 precīziem metieniem kļuva Aņisins. Otro vietu ar 11 vārtiem ieņēma Červenka, bet trešajā vietā ierindojās Sanktpēterburgas SKA uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kurš 15 spēlēs izcēlās ar desmit precīziem metieniem.

Savukārt Sprukts ar pieciem gūtiem vārtiem ieņēma 13.pozīciju.

Vēl M.Rēdlihs ar lietderības koeficientu +5 šajā statistikas rādītājā ieņēma 23.vietu, kamēr Rīgas "Dinamo" kapteinim Sandim Ozoliņam Gagarina kausā bija 12.sliktākais lietderības koeficients -5.

Starp aizsargiem par KHL izslēgšanas spēļu turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Iļja Gorohovs no Maskavas "Dinamo", kurš 21 mačā guva trīs vārtus un veica astoņas piespēles.

Kā ziņots, šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā trešdien triumfēja Maskavas "Dinamo", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Avangard" hokejistus.

Finālsērijā Maskavas "Dinamo" spēja atspēlēties no sev nelabvēlīga rezultāta 1-3.

Līdzšinējās trijās KHL sezonās Gagarina kausa bija izcīnījušas tikai Austrumu konferences komandas - pirmajās divās sezonās triumfēja Kazaņas "Ak Bars", bet pagājušajā sezonā par spēcīgāko vienību kļuva Ufas "Salavat Julajev".

Jau vēstīts, ka Pujacs bija pirmais Latvijas hokejists, kurš cīnījās Gagarina kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!