Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) statistikas rādītājos līdz februāra pārtraukumam rezultatīvo piespēļu topā Latvijas komandas Rīgas “Dinamo” uzbrucējs Miķelis Rēdlihs ir sestajā vietā.

Miķelis Rēdlihs šīs sezonas 48 spēlēs 29 reizes rezultatīvi piespēlējis, kas KHL ir sestais labākais rādītājs. Vēl no Rīgas komandas spēlētājiem starp labākajiem piespēlētājiem ir Jānis Sprukts, kura kontā 23 piespēles un kas dod 17.vietu. Līdz šim visvairāk piespēļu līgā ir Ufas “Salavat Julajev” līderim Aleksandram Radulovam, kurš izdarījis par septiņām piespēlēm vairāk nekā Rēdlihs.

Tāpat Miķelis Rēdlihs ir “Dinamo” rezultatīvāko hokejists, jo viņš guvis arī 12 vārtus. Viņš ar 41 rezultativitātes punktu visā līgā ieņem 11.vietu. Vēl KHL rezultatīvāko spēlētāju TOP 30 iekļuvuši viņa maiņas biedri Sprukts un Mārtiņš Karsums. Sprukts ar 10 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm ir 27.vietā, bet Karsums – 29.vietā (19+13). Karsuma 19 vārti ir 15.labākais rādītājs KHL.

Rezultatīvākais spēlētājs pagaidām ir Radulovs, kurš bez 36 piespēlēm guvis arī 23 vārtus.

Rezultatīvāko aizsargu sarakstā 16.pozīciju šobrīd ieņem Guntis Galviņš (8+13), Krišjānis Rēdlihs ar pieciem vārtiem un 14 piespēlēm ir 19.vietā, bet 22. ir "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš (9+9). Tāpat Ozoliņš ir desmitais labākais aizsargs-vārtu guvējs.

Tikmēr pārliecinoši rezultatīvākais aizsargs ir Kevins Dalmens no Astanas “Baris”, kurš 48 spēlēs iekrājis 47 rezultativitātes punktus (17+30) un tuvāko sekotāju Aleksandru Rjazancevu (16+15) apsteidz par 16 punktiem.

Savukārt Rīgas komandas vārtsargs Kriss Holts ar piecām “sausajām” spēlēm dala pirmo vietu ar pieciem citiem vārtsargiem šajā rādītājā, taču starp saviem konkurentiem Holts aizvadījis visvairāk spēļu. Tāpat viņš ar vidēji 2,27 ielaistām ripām ir 12.pozīcijā KHL, bet ar vidēji atvairītiem 92 procentiem Latvijas kluba vārtsargs ir 17.vietā.

Savukārt Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis no Hantimansijskas “Jurga” ir 21.vietā ielaisto ripu ziņā (vidēji spēlē 2,41 ripa), bet atvairīto metienu ziņā Masaļskis ieņem 22.vietu (91,6%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!