Foto: LETA
Latvijas hokeja uzbrucējs Miķelis Rēdlihs veiksmīgi aprod ar jaunajiem apstākļiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Jaroslavļas "Lokomotiv" un ir priecīgs par veiksmīgu iedzīvošanos klubā.

Līdz šim Rēdlihs pārstāvēja Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", bet uz Jaroslavļu pārcēlās pēc aizritējušās sezonas.

"Bija patīkami šeit ierasties, visi komandas biedri ir labi puiši," Rēdliha teikto citē portāls "Jaroslavskij Sport". "Tomēr neko vairāk pagaidām pateikt nevaru, jo šis ir tikai pats sākums. Varu pateikt, ka pierašana pie komandas norit labi."

"Rīgā es visus visur pazinu, bet te šajā ziņā ir cita situācija. Ir sarežģītāk, tomēr esmu šeit ieradies un jūtos lieliski," piebilst uzbrucējs.

Aizvadītajā sezonā Rēdlihs KHL regulārajā čempionātā aizvadīja visas 54 spēles, gūstot 13 vārtus un veicot 31 rezultatīvu piespēli. Viņš kļuva par līgas septīto labāko rezultatīvo piespēļu autoru un 12.rezultatīvāko hokejistu. Savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs Rēdlihs guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par izslēgšanas turnīra pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju.

"Grūti pateikt, uz ko komanda gaidāmajā sezonā pretendēs. Mērķi mums ir visaugstākie, jo šis ir klubs ar labām hokeja tradīcijām, bet sastāvam piepulcināti patiešām labi spēlētāji," uzskata Rēdlihs. "Ir jāpaiet laikam, lai līdzjutēji varētu mūs pieņemt kā komandu."

Kā ziņots, pagājušā gada 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Pēc notikušā "Lokomotiv" atsauca dalību no KHL čempionāta un šosezon ar atjaunotu sastāvu piedalījās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!