Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas "Dinamo" hokejistiem vēl jāsaspēlējas ar starpsezonā komandu papildinājušajiem leģionāriem, sarunā ar žurnālistiem atklāja Latvijas vienības uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā otrdien, 22. augustā, viesos pret Omskas "Avangard" plkst.16 pēc Latvijas laika uzsāks savu desmito KHL sezonu.

"Gan funkcionāli, gan kā komanda esam gatavi sezonai. Pašam kādu laiku nebija sanācis spēlēt no mača uz maču. Ceru, ka vēl labāk sajutīšu spēli un vēl vairāk varēšu palīdzēt komandai," teica Rēdlihs, kuram janvārī lauzta pirksta dēļ sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

"Dinamo" starpsezonā piedzīvojusi pārmaiņas treneru kolektīvā, Normundu Sējēju amatā nomainot Sandim Ozoliņam, kuram šī ir pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Viņam asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Rodrigo Laviņš, bet ģenerālmenedžera pienākumus pildīs Ģirts Ankipāns.

"Uzskatu, ka komandā ir labs mikroklimats. Nav plaisa starp treneri un spēlētājiem, esam uz pareizā ceļa. Jā, ir norādījumi no Ozoliņa, bet tie ir konstruktīvi priekšlikumi par lietām, kuras vajadzētu darīt labāk," skaidroja Rēdlihs.

Komandu starpsezonā papildināja septiņi hokejisti no Ziemeļamerikas, kā arī lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, kurš gan komandā netiek uztverts kā leģionārs, jo sešas sezonas jau spēlējis Latvijā "Liepājas Metalurga" sastāvā, kā arī apguvis latviešu valodu.

"Leģionāri visi ir profesionāļi, laba līmeņa spēlētāji. Lielu problēmu saskarsmē ar viņiem nav. Tikai vēl vairāk jāsaspēlējas un jānodibina komunikācija savā starpā," atklāja Rēdlihs.

Jūnijā Rēdlihs no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta tika ievēlēts Ozolnieku novada domē.

"Ja ir situācija, ka vakarā ir spēle, tad es netieku uz domes sēdi. Skatīsimies tālāk, kā būs. Pagaidām vēl neesmu kavējis nevienu sēdi, bet tajā pašā laikā hokejs ir pirmajā vietā," atzīmēja Rēdlihs.

Rēdlihs rīdzinieku rindās kopumā nospēlējis septiņas sezonas. Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, bet kopumā hokejists KHL nospēlētajās 519 spēlēs iemetis 106 vārtus un veicis 145 rezultatīvas piespēles.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!