Foto: F64

Viens no rezultatīvākajiem Rīgas "Dinamo" uzbrucējiem Miks Indrašis pēc pirmā treniņa jaunā Latvijas hokeja izlases trenera Boba Hārtlija vadībā atzina, ka darba pieeja kanādietim ir atšķirīga un ka ikvienam hokejistam būs sevi jāpierāda no jauna, lai iekļūtu izlasē, arī pašam Mikam.

"Interesanti, citāda pieeja, citādi vingrinājumi – mums jau nedaudz rutīna pa sezonu bija iestājusies, viens un tas pats, tagad jauni treneri, jauns redzējums," par pirmo izlases treniņu "Volvo" hallē portālam "Delfi" pastāstīja Miks Indrašis. "Komandā parādījies entuziasms - atkal ir jāpierāda sevi no jauna. Treneris cits, nevienu spēlētāju nezina, visi sākam no baltas lapas."

Miks Indrašis novērtē, ka ar komandu tagad strādā tik augsta līmeņa speciālists – Bobs Hārtlijs ir Stenlija kausa ieguvējs –, un sagaida smagu, tomēr interesantu treniņu procesu. Vispirms treneris esot vēlējies ar katru spēlētāju iepazīties personiski, aizvadot sava veida "ekspresinterviju", kas izlases spēlētājiem arī bija jaunums. "Pirmās sarunas ar treneri bija individuālas, katrs gājām pēc saraksta. Tā mums bija pirmo reizi," saka Miks. "Treneris ar katru iepazinās, izjautāja par dažādām lietām, arī par ģimeni. Pastāstīja kāda būs viņa pieeja, ko grib sagaidīt, kāds būs darba plāns."

"Hārtlijs grib ātru hokeju, kā jau amerikānis, lai ejam uz priekšu. Bija arī video sapulce, kurā parādīja pāris klipus, kā viņš redz, kā mēs varam iesākt uzbrukumus," par trenera plāniem stāsta hokejists. "Esmu dzirdējis, ka Hārtlijs ir stingrs. Man ar Soču (Kristapu Sotnieku) treniņā negāja – nekādi nevarēju atdot precīzu piespēli, visu laiku bija jāsāk no jauna. Treneris, slidojot garām, tā arī pateica, vai nu lai daru kārtīgi, vai nedaru vispār. Atlaižu nebūs. Tomēr pēc pirmā treniņa vēl nebūtu īsti korekti spriest, cik stingrs būs treneris. Sestdien varēs kaut ko vairāk secināt, būsim "iegājušies"."

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā Rīgas "Dinamo" un Mikam Indrašim atlikušas vēl divas spēles, abas "Arēnā Rīga". Ko uzbrucējs vairāk gaida - sezonas beigas vai darbu izlasē? "Sezonas beigas!" atzīstas hokejists. "Jānospēlē līdz galam sezona, lai arī kāda tā bija, kam labāka, kam sliktāka. Tad jau var skatīties tālāk. Jācer, ka uzaicinās izlasē, neko jau tagad nevar zināt (smejas). Bet nu jācer, ka pasauks."

"Protams, gribas nedaudz atpūsties pēc sezonas, bet ne pārāk daudz," neslēpj Indrašis. "Kad atpūta ieilgst, grūtāk atgriezties ritmā."

Par paša sezonu KHL Mikam Indrašim dalītas jūtas - pēc neveiksmīga, "tukša" sezonas sākuma ir sanācis rezultatīvs turpinājums. "Jā, bija grūtāks sezonas sākums, nevarēju iemest vārtus un sakrāt punktus, nekas viegli nenāca. Gatavojos visām spēlēm vienādi, centos un mēģināju, bet kaut kas nebija," atklāj hokejists. "Nejutos savā ādā, domas bija citur, nevarēju koncentrēties. Tagad jūtos ļoti labi, arī maiņa atrasta - es, Lauris (Dārziņš) un Bicītis (Māris Bičevskis) - labi saprotamies. Tāpēc arī saspēle un punktu parādījušies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!