Foto: AFP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" panākusi vienošanos ar Norvēģijas izlases vārtsargu Larsu Haugenu, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Ar 24 gadus veco vārtsargu, kurš pagājušo sezonu aizvadīja vietējā čempionāta komandā "Manglerud Star", parakstīts līgums uz diviem gadiem.

Haugens palīdzēja Norvēģijas izlasei Slovākijā aizvadītajā pasaules čempionātā negaidīti iekļūt ceturtdaļfinālā, kur ar 1:4 tika atzīts vēlāko čempionu somu pārākums. Čempionāta noslēgumā Norvēģija ierindojās augstajā sestajā vietā.

Haugens laukumā devās visās septiņās čempionāta spēlēs, ielaižot vidēji 2,70 ripas un atvairot 92,61 procentu metienu.

Čempionāta noslēgumā vārtsargu statistikas rādītāju reitingā Haugens ieņēma piekto vietu.

"Dinamo" komanda vēlas pastiprināt sastāvu arī ar pasaules čempionu, somu uzbrucēju Mikaelu Granlundu, kuru vienība izvēlējās jauno spēlētāju draftā. Uz Granlundu, kurš pasaules čempionātā pārsteidza ar fantastiskiem vārtiem pret Krievijas izlasi, pretendē arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild".

Jau vēstīts, ka Minskas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta noslēgumā Rietumu konferencē ierindojās astotajā vietā, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 3-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!