Foto: DELFI

Liela daļa finansiālās grūtībās nonākušās Mitišču "Atlant" komandas spēlētāju nākamajā sezonā varētu pārstāvēt Maskavas "Spartak" vienību, kas gatavojas atgriezties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vēsta aģentūra TASS.

Uz "Spartak" komandu varētu pāriet vairāk nekā 20 hokejisti no "Atlant" sistēmas, pavēstījis TASS informācijas avots. Tāpat atjaunotajam klubam pievienošoties ģenerālmenedžeris un viņa palīgi.

"Atlant" komandas nākotne pagaidām nav skaidra. TASS raksta, ka tās izredzes arī nākamajā sezonā spēlēt KHL ir minimālas.

"Spartak" finansiālu problēmu dēļ izlaiž šo KHL sezonu, bet pēc Dmitrija Černišenko stāšanās KHL vadītāja amatā tieši leģendārā "Spartak" kluba atjaunošana tika nosaukta par vienu no galvenajām prioritātēm.

"Spartak" jaunatnes komanda iepriekšējā sezonā triumfēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un arī šajā sezonā būs viena no izslēgšanas turnīra galvenajām favorītēm. Šīs vienības spēlētājiem jau esot pavēstīts, ka nākamajā sezonā galvenā komanda atgriezīsies KHL apritē.

Kā zināms, šosezon KHL sacentās 28 komandas no septiņām valstīm, vienību skaitam nemainoties, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartēja. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstāja divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvoja savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otro reizi vēsturē šosezon nespēja kvalificēties KHL izslēgšanas turnīram. Pēc sezonas vienības vadība atteikusies no komentāriem saistībā ar finansiālo situāciju, tomēr zināms, ka vadībai pret spēlētājiem joprojām ir algu parādi. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ja Rīgas "Dinamo" komandai neizdosies laicīgi piesaistīt ģenerālsponsoru, jau aptuveni maijā tā varētu beigt pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!