Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība vēlas, lai nākamajā sezonā regulārajā čempionātā katra komnada aizvadītu 66 spēles un sezona sāktos jau augustā, paudis līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Šosezon KHL turnīrs ar 28 komandu dalību startēja 3.septembrī, bet regulārajā čempionātā katrai vienībai jāaizvada pa 60 spēlēm. Tas ir lielākais regulārā čempionāta maču skaits līgas pastāvēšanas vēsturē.

"Jau sen vēlamies sasniegt 66 regulārā čempionāta spēles. Šāds formāts ļaus aizvadīt pa četrām spēlēm ar savas divīzijas komandām un pa divām ar pārējiem līgas klubiem," Medvedevu citē laikraksts "Sport-Ekspress". "Tas izslēgtu visas iespējamās žēlabas par to, ka kāda konkrēta komanda attiecīgajā gadā pie kādas citas nav viesojusies. Ja turnīru sākam 20.augustā, bet novembrī un februārī pārtraukumus neieviešam, 66 maču aizvadīšana ir vienkārši iespējama."

Medvedevs uzskata, ka brīdī, kad tiks apspriests nākamās sezonas kalendārs, argumentu par labu šādam formātam būs pietiekoši.

Šo sezonu līgas prezidents nosaucis par eksperimentālu un vēl nevēlas izdarīt secinājumus par šosezon ieviesto izspēles formātu.

Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!