Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji negaidīja, ka trešās perioda pirmās desmit minūtes viņiem izvērtīsies tik neveiksmīgas, pēc zaudējuma atzīst rīdzinieku galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo", uzsākot piecu mājas spēļu sēriju, ceturtdien savā laukumā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) zaudēja Maskavas "Spartak".

Pirmās divas trešdaļas komandas cīnījās līdzīgi, bet Rīgas "Dinamo" līdz trešā perioda vidum ielaida trīs vārtus.

Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva Ņikita Jevpalovs, kuram šis ir pirmais precīzais metiens komandas oficiālajās spēlēs. Viņam asistēja rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, kurš piecās spēlēs guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Spēles likteni izlēma trešais periods. Negaidījām tādu pavērsienu spēlē. Nav patīkami zaudēt pirmo mājas spēli, jāgatavojas nākamajai un jāizdara secinājumi," pēcspēles preses konferencē teica Ozoliņš.

Rīgas komandai pirmais izbraukums bija gana nepatīkams, jo četri rīdzinieku komandas spēlētāji guva traumas un mājās atgriezās priekšlaicīgi. Sezonas pirmajā mačā žokļa lūzumā iedzīvojās Miķelis Rēdlihs, nākamajā mačā traumas guva leģionāri Koltons Gilīss un Terijs Galjardi, bet trešajā cīņā potītes lūzumā iedzīvojās viens no vienības vadošajiem aizsargiem Guntis Galviņš.

Robi sastāvā rīdziniekiem lika trešdien noslēgt līgumu ar uzbrucēju Vitāliju Pavlovu, kurš jau iepriekš spēlēja Latvijas klubā, taču pērn 53 mačos palika bez gūtiem vārtiem.

"Noslēdzām līgumu ar Pavlovu, lai varētu veidot komandas spēli, ko vēlētos redzēt. Konkrēti nevarēšu pateikt, kad traumētie atgriezīsies laukumā, tā būtu tikai minēšana. Kad ārsti pateiks gala lēmumu, tad arī atgriezīsies," teica Ozoliņš.

Tikmēr komandas rindas papildinājušais Pavlovs intervijā klubam pauda, ka izdevies izdarīt spiedienu uz "Spartak" vārtiem.

"Spējām arī izturēt mazākumu, kad bijām trijatā. Spēles likteni izšķīra mazās kļūdas. Pirmos vārtus ielaidām, kad paši bijām vairākumā. Arī otro vārtu zaudējumā virkne mazo kļūdu, kas izšķīra spēles likteni," skaidroja Pavlovs.

Iepriekšējā sezona viņam bija pagalam neveiksmīga, jo 53 KHL regulārā čempionāta mačos viņš atzīmējās vien ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Pats jutos normāli. Es gatavojos un trenējos, tā kā viss kārtībā. Ja godīgi, tad piedāvājumu pievienoties "Dinamo" nebiju gaidījis. Bija zvans, jautāja, vai gribu pievienoties, un es uzreiz piekritu," atcerējās uzbrucējs.

Sestdien Rīgā viesosies Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kam sekos spēles ar Jaroslavļas "Lokomotiv" (4.septembrī), Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Gagarina kausa īpašnieci Sanktpēterburgas SKA (6.septembrī) un Astanas "Baris" (8.septembrī).

"Pirmkārt, ir jābūt agresīvākiem, kā arī vairākumā ir jābūt vairāk metieniem pa vārtiem. Un, kā jau teicu, šīs mazās kļūdas. To skaits ir jāsamazina, tad arī rezultāts būs labāks," uzsvēra Pavlovs.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!